Yılmaz Aysan - Eskizler

Yılmaz Aysan - Eskizler

Tarihler: 31 Mart 2016 Perşembe ~ 18 Nisan 2016 Pazartesi

Yer: 44A Sanat Galerisi

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 44/A Tesvikiye 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 33 80 - 0533 421 35 44

Faks: 0212 233 33 79

Web: http://www.44a.com.tr

E Posta: info@44a.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2016 ~ Nis 18, 2016

“1980'lerden günümüze süregelen plastik sanat çalışmalarımda pek çok değişik malzemeden ve teknikten yararlandım. Kavramlar ve talimatlar, baskı resim, çeşitli resimleme yöntemleri ve malzemeleri ile resim, kolaj ve asamblaj, döküm ve heykel, benim zaman içinde kullanageldiğim sanatsal olarak anlamlı malzeme ve teknikler oldu. Bu sergimde, bir süredir üretip videolarını instagram hesabından paylaştığım tel-çizimler yer alıyor.

Teli kıvırarak obje üretmeye daha çocukken başlamıştım. Dönemin popüler oyuncaklarından "tel araba" yapıyor, yine özellikle telefon tellerinden küçük figürler yaparak çeşitli kutulardan yaptığım maket kovboy kasabamı canlandırıyordum. Geçen sene tesadüfen tekrar başladım telleri bükerek şekillendirmeye. Özellikle tek boyutlu olan telin üçüncü boyut algısını oluşturabilme potansiyeli beni büyülemişti. Ayrıca heykelin tamamının tek bir parça telden (single-loop) oluşmasını sağlamak da ayrı bir meydan okumaydı benim için.

Telin sanatsal bir malzeme olarak kullanılabileceğinin farkedilmesi, Calder'in, Pariste bir oyuncak tüccarı için oyuncak imal ederken esinlenerek ürettiği "Cirque Calder" ile ortaya çıktı (1926). Tel-heykel (Wire-sculpture) diye adlandırarak icat ettiği yöntemi daha sonra Picasso dahil Modern çağın pek çok sanatçısı sanatsal ifade biçimi olarak kullandı ve halen de kullanmakta.

Eserlerimde, telleri kullanarak üçüncü boyutta figürler çiziyorum. Malzeme olarak, basit, saf ve tok malzemeler olan demir ve ahşabın yanı sıra, neon efektli floresan boyalar ve black-light aydınlatmalar kullanarak figürlerin aydınlık ve karanlık ortamlarda farklı ruhlara bürünmesini sağlamaya çalışıyorum.”

Yılmaz Aysan, 2016

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT