Zeki Kiral Resim Sergisi

Tarihler: 14 Mart 2009 Cumartesi ~ 14 Nisan 2009 Salı

Yer: Almelek Sanat Galerisi

Adres: Cevdet Paşa Cad. No:99/1 Ayşe Sultan Korusu Bebek - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 265 38 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2009 ~ Nis 14, 2009
Zeki Kıral Resim Sergisi – “Boğaziçi”
1927 yılında İstanbul’da doğan Zeki Kıral, 1952’de Güzel Sanatlar Akademisi yüksek resim bölümünden mezun oldu. 1954–1978 yılları arasında gazete ve dergilerde çalıştı, okullarda öğretmenlik yaptı.

1960 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Plastik Sanatlar Komisyonu’nda çalışan sanatçı, 1962 yılında Hamburger Fernlehbinstitut Mühendislik bölümüne girdi ve SGD Darmstadt Mimarlık Okulu’nda korespondant öğrenci olarak öğrenim gördü.

Akademi yıllarında Çallı atölyesinde öğrenime başlayan Kıral, Feyhaman Duran, Cemal Tollu ve Ali Çelebi ile öğrenimini sürdürdü. 1957 yılında Saim Özeren, Şefik Bursalı, Nazmi Dayan, Muhtar Aykın ve Nihat Pınarlı ile 6’lar Grubu’nu,

1987 yılında da kendi kuşak arkadaşları Selim Turan, Leyla Gamsız, Hüseyin Gezer, Zerrin Bölükbaşı, Kristin Saleri, Nuri Abaç, Şadan Bezeyiş, Dinçer Erimez ve Şükriye Dikmen ile Bizim Grubu kurarak her yıl Ankara ve İstanbul sergileri oluşturdu.

Yurtiçinde ve yurtdışında sayısını bilmediği kadar çok karma ve grup sergiye katılan sanatçının 7 Onur Ödülü vardır.
Zeki Kıral’ın İstanbul Boğazı, deniz ve balıkçı temalı 49. kişisel sergisi “Boğaziçi” 14 Mart – 14 Nisan 2009 tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi’nde izlenebilir.
www.almelekartgallery.com


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT