Zeynep Birced - Beats Per Unit

Tarihler: 05 Nisan 2012 Perşembe ~ 08 Mayıs 2012 Salı

Yer: Gama Sanat Galerisi

Adres: Turnacıbaşı Sokak No: 21 Galatasaray Hamamı Yanı İstiklal - Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 69 22

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Nis 5, 2012 ~ May 8, 2012

İSTANBUL SANAT DÜNYASININ YENİ MEKANI GAMA, ZEYNEP BİRCED SERGİSİYLE AÇILIYOR! Beats per Unit’

Bugüne kadar sanat çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdüren resim sanatçısı Zeynep Birced, Beats per Unit’ adlı kişisel sergisisiyle Türkiye’de ilk kez Galatasaray’daki Gama sanat galerisinde 5 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’lu sanatseverlerle buluşuyor.

Zeynep Birced’in ‘Beats per Unit’ adlı kişisel sergisinde, farklı anlamlandırma sistemleri araştırılıyor. Sanatçı, çeşitli ölçü birimlerini kullanarak birim ve bütün arasındaki ilişkiyi yorumluyor ve birimin bütünü anlamlandırmadaki rolünü sorguluyor.

Birced, işlerin birbirleriyle olan iletişimini kullanarak bütünlük algısında çeşitlemeler yaratırken aynı zamanda mekanı performatif bir alan haline getiriyor. Sergide, çokluktaki birimsel bütünlüğünün ve toplamın, bütüncül öz ile arasındaki diyalektiğin sorgulanması ve yorumlanmasının izlendiği bir süreç ifşa ediliyor.

İzleyicinin sezgilerini araç olarak kullanan sanatçı, çeşitli bütünlük sistemleri kurguluyor, maddesel algıyı aşarak bu anlamlandırma sürecini ritmik düzenlemelere dönüştürüyor ve aynı zamanda bu süreci sorgulamaya olanak sağlıyor.

Zeynep Birced 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Central Saint Martin’s Sanat ve Tasarım Okulu Güzel Sanatlar Bölümü’nden mezun olan sanatçı, çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdürüyor.

Küratörlüğünü Selin Turam’ın yaptığı Zeynep Birced’in Beats per Unit adlı kişisel sergisini, 5 Nisan 8 Mayıs tarihleri arasında Salı’dan Cumartesi gününe kadar saat: 11:00- 19:00 arası ziyaret edebilirsiniz!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

SErgi kavramsal anlamda cok iyiydi
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT