16. Uluslararası Tiyatro Festivali

Tarihler: 02 Haziran 2008 Pazartesi ~ 04 Haziran 2008 Çarşamba 15 Mayıs-4 Haziran 2008 - Saat: 6:0

Yer: Çeşitli mekanlar

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com, Festival Gişeleri

Adres: ULUSLARARASI İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ: İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstiklal Caddesi 64 Beyoğlu 34435 İstanbul İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 334 07 77 www.iksv.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2008 ~ Haz 4, 2008
16. ULUSLARARASI İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ
15 MAYIS – 4 HAZİRAN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 15 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 8 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye’den seyirciyle ilk kez buluşacak 25’in üzerinde oyun, dans, performans olmak üzere 70’in üzerinde gösteri yer alıyor.

Festival Biletleri Nerede?
İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri 12 Nisan Cumartesi günü Biletix satış kanalı üzerinden satışa çıkıyor. Festival biletleri ayrıca, 20 Nisan’a kadar İstanbul Film Festivali sinemaları olan Emek ve Atlas gişelerinden; 21 Nisan gününden itibaren AKM gişesinden satın alınabilecek.
Türkiye’den genç rejisörler ve koreografların projelerinin ilk kez sahneleneceği “Kesişmeler / Buluşmalar” adlı bölüm Festival’in bu seneki yenilikleri arasında... Festival’de bu yıl ayrıca “İnsan Hakları”, “Müzikli Tiyatro”, “Uyarlamalar” ve “Klasikler” temaları altında sergilenecek eserler de yer alıyor.
İstanbul Tiyatro Festivali programında her festivalde olduğu gibi yine dünyaca ünlü tiyatro topluluklarından oyunlar sergilemenin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve konferanslar, usta tiyatro toplulukları ve dans gruplarının gerçekleştireceği atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarına da yer verecek.
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılışı 15 Mayıs tarihinde Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek. Festival süresince kullanılacak diğer mekânlar ise: Aya İrini, Atatürk Kültür Merkezi (Büyük Salon, Oda Tiyatrosu, Aziz Nesin Sahnesi), Haldun Taner Sahnesi, Kenter Tiyatrosu, Garajistanbul, Santralistanbul, Muammer Karaca Tiyatrosu, Sabancı Üniversitesi, Antrepo No. 3, Ses Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, DOT, Galataperform, Pera Müzesi, Talimhane Tiyatrosu ve Tiyatro Z.

İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NİN YABANCI KONUKLARI
AYGAZ ve OPET’in sponsorluğunu üstlendiği 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali dünyaca ünlü 8 uluslararası tiyatro ve dans topluluğunu ağırlayacak. İstanbul Tiyatro Festivali’ne bu yıl konuk olacak ülkeler; Almanya, Danimarka, Fransa, Hırvatistan, İtalya ve Litvanya.
FESTİVALDE YERLİ TOPLULUKLAR
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında bu yıl Türkiye’de ilk kez Festival’de sahnelenecek 25’in üzerinde yerli tiyatro, dans ve performans yer alıyor.

FESTİVAL’DE ÖZEL GÖSTERİ: SİVAS ’93
“İnsan Hakları” teması altında Genco Erkal’ın “Sivas ‘93” adlı belgesel oyunu “Festival Özel Gösterisi” olarak programda yer alıyor. Halen kapalı gişe olarak sergilenen oyun, 1993 senesinde Sivas’taki Madımak Oteli yangınını ve olayın arka planını irdeliyor.
FESTİVAL’DE “YAZARLAR BULUŞMASI”
2006 yılında Trent Üniversitesi-Asti Tiyatro Festivali ve İstanbul Tiyatro Festivali işbirliği ile düzenlenen “Yazarlar Buluşması”nda Murathan Mungan, Özen Yula, Yeşim Özsoy Gülan ve Tuncer Cücenoğlu’nun kendi tercihleri olan birer oyunu İtalyanca’ya çevrilerek profesyonel sanatçılar tarafından okunmuştu. Arca Azzura Tiyatrosu’nun “Geyikler Lanetler”i bu projenin bir ürünü. Bu yıl da İtalyan Kültür Merkezi-İstanbul ve Enteteatrale (Roma) tarafından desteklenen projede İstanbul Tiyatro Festivali ile birlikte İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü de yer alıyor. İstanbul’a gelecek yazarlar bu etkinlik için özel olarak Türkçe’ye çevrilen oyunlarından yapılacak okumalar, tartışmalar gelecekte yeni buluşmalara yol açacak.

KONUŞMALAR, ATÖLYE ÇALIŞMALARI
İstanbul Tiyatro Festivali programında festival süresince ünlü konukların katılacağı söyleşi ve konferanslar, usta tiyatro toplulukları ve dans gruplarının gerçekleştireceği atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarına da yer verecek. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında William Forshyte, Heiner Goebbels, Murathan Mungan ve “Geyikler Lanetler”in yönetmeni Riccardo Sottili birer söyleşi yaparken Comédié Française’in sanat yönetmeni ve baş oyuncularından biri olan Muriel Mayette de bir atölye çalışması da gerçekleştiriyor. BADco. ise performans, video-art, sanatta yeni teknolojiler üzerine gerçekleştireceği atölye çalışması çok ilgi çekeceğe benziyor… İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın resmi sponsorları ise: Öncü Sponsor Eczacıbaşı, Resmi İletişim Sponsoru Turkcell, Resmi Taşıyıcı DHL, Resmi Konaklama The Marmara. Festivalin bu yılki tanıtım kampanyası TBWA tarafından hazırlandı.

FESTİVAL BİLETLERİ 12 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKIYOR!
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri 12 Nisan Cumartesi günü
· Biletix satış noktaları,
· www.biletix.com
· Biletix çağrı merkezi (216) 556 98 00 üzerinden satışa sunulacak.
Sanatseverler İstanbul Tiyatro Festivali biletlerini ayrıca 20 Nisan’a kadar İstanbul Film Festivali sinemaları Emek ve Atlas gişelerinden de hizmet bedeli ödemeden alabilecekler.
16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri 21 Nisan Pazartesi gününden itibaren 10.00-18.00 saatleri arasında AKM gişesinden de satın alınabilecek. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak ve her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenci ve 65 üstü izleyiciler için indirimli bilet de satılacak.

FESTİVAL’DE OYUNLARI EN UCUZA İZLEME ŞANSI LALE ÜYELERİ’NİN
Festival boyunca oyunları en ucuza izleme şansı Lale Üyeleri’nin olacak. İstanbul Kültür Sanat Dostları programı Lale Kartı üyeleri biletlerinde %25’e varan özel indirimden yararlanabilecekler. Lale Kartı sahipleri için indirimli ön satış dönemi 7 – 11 Nisan.

BitamBiöğrenci İLE ÇOCUKLARI SANATLA BULUŞTURUN!
İKSV`nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte geçen yıl hayata geçirdiği BitamBiöğrenci projesi devam ediyor. Biletlerinizi satın alırken "BitamBiöğrenci" diyerek kültür sanat etkinliklerine katılma imkânı bulamayan 3 ya da 10 çocuğun da İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılımını kolayca sağlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için: www.bitambiogrenci.org ve www.biletix.com
İstanbul Tiyatro Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/tiyatro



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT