39 Basamak

Tarihler: 12 Mart 2010 Cuma ~ 12 Mart 2010 Cuma 12 Mart 2010 Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL 2. Kategori: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve SGM Gişe

Adres: Fatih Mah. Hasan Şevket Cad. No:43 İstanbul Büyükçekmece İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2010 ~ Mar 12, 2010

Komedide Hitchcock Boyutu…
Korku, gerilim ve komediyi büyülü bir formülle buluşturan, sinemanın dahi yönetmeni Alfred Hitchcock’un 1953’de perdeye taşıdığı “39 Basamak” Kent Oyuncuları’nın deneyimli kadrosu, ödüllü Yönetmen Mehmet Birkiye’nin yönetiminde seyirciyle buluşuyor…

John Buchan’nın romanından Patrick Barlow’un sahneye uyguladığı 39 Basamak İngilizlerin “hillarious” dedikleri türden bir komedi. Yani “gülmekten ölünebilir”.
1935 Ağustos`u, Richard Hannay (Hakan Gerçek), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır (Demet Evgar) ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur.

Alfred Hitchcock John Buchan’ın 39 Basamak adlı romanını filme çekerken bu gerilim romanının heyecan yüklü atmosferine, incelikli ama geri planda duran bir mizah dozunu eklemeyi de ihmal etmemişti.

Patrick Barlow 39 Basamak’ı tiyatroya uygularken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarmış, gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürmüş. Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez ögeleri; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyon, olmayacak ama harikulade teatral raslantılar, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterler, bin bir kalıba giren oyuncular, bu uyarlamada ustalıkla bir araya getirilmiş. Patric Barlow bu uyarlamayı yaparken Alfred Hitchcock izleğini sahne sahne takip etmiş, romandan çok filmin, Hitchcock’un uyarlamasını sahneye getirmiş.

39 Basamak
Kent Oyuncuları
Yazan: John Buchan / Patrick Barlow
Çeviren: Mehmet Ergen
Yöneten: Mehmet Birkiye
Dekor – Kostüm: Efter Tunç
Işık: Cem Yılmazer
Koreografi: Cihan Yöntem
Oynayanlar: Hakan Gerçek, Demet Evgar, Okan Yalabık, Bülent Şakrak

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT