Bir İhbarda Bulunacaktım

Tarihler: 26 Aralık 2014 Cuma ~ 26 Aralık 2014 Cuma 20:30

Yer: Tatavla Sahnesi

Ücret: Tam 34.00 TL Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 233 52 30 - 0538 371 87 92

Web: http://http://www.atolyetatavla.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2014 ~ Ara 26, 2014

Ulukan Özpolat’ın yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği "Bir ihbarda Bulunacaktım" oyunu iki zamane insanının kadın ve erkeğin kaos bir gecesini anlatıyor.

Başrollerini Seda Oğuz ve Ulukan Özpolat’ın paylaştığı bu iki kişilik tek perdelik oyun; kadın ve erkek arasında yüzyıllardır devam eden bir otorite savaşına başkaldırı.

İki zamane insanı: kadın ve erkek. Zamane insanları seni seviyorum derken aslında neyi kastediyor? Gerçekten de karşısındakini sevdiğini söylemediği aşikar; çünkü gerçek sevgi kavga üretmez. Zamane insanı söylediği şeyle beklentisini dile getiriyordur. Onun açısından seni seviyorum demek çoğunlukla “bana beni sevdiğini söyle” anlamına gelmekte. Bu yaklaşım zamane insanının ruhuna uygun. Çünkü zamane insanı bencildir, egoisttir. O, merkezinde kendisinin yer aldığı bir dünyada yaşıyordur. Dolayısıyla olan biten şeyler onun için olmalı.

Zamane insanı sürekli karşısındakine sevgisini dile getiriyor ve sürekli karşısındakiyle kavga ediyor! Evet ortada bir çelişki var; çünkü sevgi bu kadar kavgayı, aldatmayı, ağlatmayı, incitmeyi kaldırmaz! Birisi hem sevdiğini söylüyor hem de karşısındakine acı veriyorsa bu bir çelişkidir. Sevgi ise söz konusu, önce o yaşamalıdır onu; artarsa modern bir cömertlik sergileyebilir belki! Peki neden bu sevilme ihtiyacını açıkça dile getirmez de yolu dolambaçlı hale getiririz? Bu durumda da modern insanın diğer özellikleri bize ışık tutabilir.

Modern insan güçlüdür, mantıklıdır, bilimseldir. Oysa sevilme ihtiyacını ifade etmek duygusallıktır ve duygusallık güçsüzlük göstergesidir; kendini kontrol edememek, mantığına hükmedememek demektir. Oyunu oynamak, kuralları yok saymak işte bunun etrafında dolaşıyoruz. Sizleri bekleriz. Oyunda kalmak için!

Yazan: Ulukan Özpolat
Yöneten: Tolga Yeter
Oyuncular: Ulukan Özpolat, Seda Oğuz
Yönetmen Yardımcısı: Dilek Tora
Reji Asistanı: Tuğba Tutuğ
Işık-Ses: İsmail Oğuz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT