Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi (Şiirli - Müzikli Uyarlama)

Tarihler: 16 Ağustos 2010 Pazartesi ~ 16 Ağustos 2010 Pazartesi 16.08.2010 Saat: 21:00 - Saat: 21:0

Yer: Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfitiyatrosu

Ücret: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu gişe

Adres: Mustafa Mazharbey Cad. Selamiçeşme Göztepe Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2010 ~ Ağu 16, 2010

2010 yılı Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi`nin kabul edilişinin 20. yıldönümü. Aynı zamanda Küçük Arı Kovanı`nın da kuruluşunun 20. yıldönümü. Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı "La Colmenita" Kübalı çocukların çaldıkları ve söyledikleri Küba müziği ve şarkıları eşliğinde BM Çocuk Hakları Sözleşmesi`nin şiirli, müzikli bir uyarlamasını oynuyor bu etkinlikte.

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı - "La Colmenita" hakkında:
Yaşları 5 ile 15 arasında değişen 17 çocuk. Küba Cumhuriyeti`nin gözbebeği bir çocuk tiyatrosu. Küba`nın başkenti Havana`da gerçekleştirilen bütün önemli ulusal ve uluslararası kongrelerin, festivallerin açılış ve kapanışlarının vazgeçilmez sanat topluluğu. Üstelik bir tane de değil. Sadece Havana`da 6 ayrı belediyede 6 ayrı Küçük Arı Kovanı. Adı "Küçük Arı Kovanı" ama 20 yılda bu kovandan gelip geçen arıları saymak pek kolay değil.
Şu anda tüm Küba çapında 700 üyesi olan bu "Küçük Arı Kovanı", Küba`daki 15 eyalete yayılmakla yetinmiyor. Polenlerini Venezuela`ya, Guatemala`ya, Bolivya`ya, Nikaragua`ya, Kolombiya`ya taşımayı da yeterli görmüyor. İspanya`nın Sevilla kentinde de kuruluyor. Ve sorup duruyor: Türkiye`de, ne zaman? İnanılması güç bir enerji: Sadece bir ayda İspanya`da 20 kenti kapsayan bir turne için vızır vızır uçabiliyorlar.
"Küçük Arı Kovanı" derslerden, okuldan arta kalan zamanlar için bir amatör çocuk tiyatrosu topluluğu. Yani bir "yetenekli çocuklar için sanat okulu" değil. "Nasıl olabiliyor? sorusunun yanıtı da çok zor değil. "La Colmenita"da çocuklar ustası oldukları bir işi gerçekleştiriyorlar: Oyun oynuyorlar!
SBS`nin, OKS`nin, KPSS`nin olmadığı bir ülkede, insanlık ve çocukluğu oldukça yalın ve bir o kadar da anlamlı bir yaşam sürüyor. Son derece akılcı, son derece duygulu ve son derece insanca bir yaşam.

Ve "La Colmenita" aslında bir ürün. Ağustos ayında Özgürlük Parkı`nda izleyebileceğimiz de bu ürün sadece. Ama kesinlikle görmeye, kaçırmamaya değer. Her zaman yakalanabilecek bir fırsat değil bu.
Ardından, çıkışta, bu ürüne yol açan sürecin, yani yaşamın kendisi üzerine bir kez daha derinlemesine düşünmek üzere. Ama önce eğleneceğiz Kübalı çocuklarla birlikte. Ve etkinlik sonunda da sahneye fırlayıp hep birlikte dans edeceğiz, şarkılar söyleyeceğiz.

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı "La Colmenita"

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT