Dalga

Tarihler: 13 Aralık 2007 Perşembe ~ 13 Aralık 2007 Perşembe 13 Aralık Perşembe - Saat: 6:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Nereden Alınır: www.donkisottiyatro.com

Adres: Halaskargazi Cad. No: 35 Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: (212) 246 35 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2007 ~ Ara 13, 2007

Donkişot Prodüksiyon’un sahneye koyduğu yeni oyunu “DALGA” da, yılların deneyimli tiyatro oyuncuları Levent Ülgen, Ayçe Abana, Metin Coşkun, Faruk Akgören başta olmak üzere Ekin Türkmen, Çetin Güner, Serdar Yeğin , Ayşegül Alpak, Onur Dikmen, Duygu Eren, Ece Özdikici, Fatih Sönmez, Serhan Süsler ve Serhat Teoman gibi genç jenerasyonun başarılı isimleri de bu dev prodüksiyonda biraraya geldi. Türk izleyicisini derinden etkileyecek olan “DALGA”, her insanın içindeki zorbalığı ortaya çıkartan bir fenomeni kullanarak, insan ruhunun derinliklerini de inceleme fırsatını sunuyor.

Amerika’da bir kolejde tarih öğretmeni Ron JONES’in yaşadığı bir deneyden hareket ederek Alman Reinhold TRITT tarafından yazılan oyun; başlangıçta bir disiplin oyunu olarak gelişen, sonrasında bütün okulu içine alan bir çılgınlığa dönüşen deneyi anlatıyor.

A.B.D Gordon College’da tarih öğretmeni olan Ben Ross, II. Dünya Savaşı ve soykırımı anlattığı dersinde, öğrencilerin neden Alman halkının çoğunluğunun soykırıma karşı çıkmadığı sorusuna verecek yanıt bulamayınca, tüm sınıfın katılacağı bir itaat deneyi yaparak bu soruyu etkili bir biçimde yanıtlamak üzere yola çıkıyor.

"Dünya, Kötülük Yapanlar Değil, Seyirci Kalıp Hiçbir Şey Yapmayanlar Yüzünden Tehlikelidir”
İÇİNE ALDIĞI KİTLEYİ ÇILGINLIĞA SÜRÜKLEYEN BİR DENEY “DALGA”
Yapımcılığını, Donkişot Prodüksiyon’un sahibi Tarık GÜVENÇ’in üstlendiği, ÇAYHANE, UYARCA, ROMANTİKA gibi başarılı oyunlara imza atmış yılların deneyimli ve ödüllü tiyatro yönetmeni Şakir GÜRZUMAR’ın yönettiği “DALGA” oyununun dekor tasarımı Ali Cem KÖROĞLU, kostüm tasarımı Haluk Bilginer’in Atatürk’ü canlandırdığı reklâm filminin kostümlerini hazırlayan Nalân Türkoğlu imzası taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT