Hayvanat Bahçesi Hikayesi

Tarihler: 19 Mayıs 2006 Cuma ~ 19 Mayıs 2006 Cuma 19 Mayıs Cuma Saat 14:00 - Saat: 13:30

Yer: Maçka Demokrasi Parkı

Nereden Alınır: www.terstiyatro.info

Adres: Maçka Demokrasi Parkı, Maçka Maçka İstanbul

Telefon: 0212 234 97 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 19, 2006 ~ May 19, 2006
Yazan: Edward Albee
Konsept Tasarım: Arda Karapınar
Çeviri: Sevil Okumuş
Dramaturji: Meltem Pala
Oyunculat: Zafer Çaltekin, Arda Karapınar
Afiş Tasarım: Turgut Kocaman

"Önünüzde otoban düzlüğünde uzanan hayatınızdan ,ara yollara sapmayı, kendinize parkta duran herhangi bir bankın üzerinden bakmayı hiç düşündünüz mü?"
Bir parkta karşılaşan iki insan;
Her Pazar yağtığı gibi park`ın gözlerden uzak sessiz köşesindeki bankında kitap okuyan, kendi halinde, düşünmeden, olduğu gibi yaşayan, hayatı ailesi ve işinden ibaret sayan,yayımcılık sektöründe orta düzey bir yönetici; Peter.
Topluma göre anormal yaşayan, hayatını yönlendirebildiği ölçüde farklılaştıran, izole, hevesi kırık, üzgün, herhangi biriyle anlamlı bir diyaloğa girmek için herşeyi göze alabilecek, ardarda sorduğu sorularla Peter`ın hayatına davetsizce giren ve onu "Hayvanat Bahçesi Hikayesi"ne katılmak zorunda bırakan, muhtemelen akıl hastası bir adam; Jerry.
Bu sıradan bir buluşma değil.
Birbirlerinin (körelltikleri ve yüzleşmekten korktukları) eksik yanlarını tamamlayan iki insanın buluşması gibi.
İronik mizah ve amansız bir belirsizlikle herşeyin "gerçek zamanlı" olarak seyircinin önünde yaşandığı, Jerry`nin Peter`ı kendi yabani düzeyine getirmesi ve şok edici bir sonu başlatmasıyla zirveye ulaşan, Seyirciyi kimin avcı kimin av olduğu konusunda zor bir kararla yüzyüze getiren bir oyun...
Yazarlık hayat`ı boyunca hep "sıradışı" olarak nitelendirilen Edward Albee"nin, Dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen ve Sinemaya`da uyarlanan,kendi ifadesiyle "yokuş aşağı gitmeyi reddeden" tiyatral anlayışının ilk ürünü, terstiyatro - Arda Karapınar yorumuyla, sahnede..

Açık hava`da Tiyatro
terstiyatro - Arda Karapınar, İ.B.Ş.T tarafından bu yıl 22.si düzenlenen gençlik festivaline "Hayvanat Bahçesi Hikayesi" ile katılıyor.
Festival`de bu yıl daha önceki yıllardan farklı olarak, Maçka Demokrasi parkında`da çeşitli etkinlikler var. "Park`ta genç buluşma" başlığıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesin de terstiyatro - Arda Karapınar "Hayvanat Bahçesi Hikayesi" adlı oyunu`nu açıkhava`da yani doğal ortamında oynuyor...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT