Kahraman Palyacolar (Çocuk Oyunu)

Tarihler: 29 Kasım 2008 Cumartesi ~ 30 Kasım 2008 Pazar Kasım ayında her Cumartesi-Pazar Saat 13:00 - Saat: 13:0

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: 15,00 YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Çağı Merkezi, Biletix Satış noktaları, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Gişe, www.kargayapim.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2008 ~ Kas 30, 2008

Oyunun Pedagojik Yönleri
Oyunun amacı günümüzün en büyük sorunu olan ve artık tehlikeli boyutlar alan/boyutlara gelen küresel ısınmaya karşı duyarlılığı artırmak.

Günümüzün bir gerçeği olan bu tehlike karşı “ kulaklarımı tıkıyor, gözlerimizi kapatıyoruz; lükslerimizden ve şuanki yaşam tarzımızdan( alışkanlıklarımızdan) ödün vermiyoruz; çocuklarımıza kötü örnek oluyoruz ve onların kursel ısınmayı artıracak alışkanlıklar kazanmasına destek oluyoruz.

Çocuklarımız geleceğimiz felsefesinden yola çıkarak bu sorunu çözmek için çocuklarımızı yani yarının yetişkinlerini bilinçlendirerek; “birlikten kuvvet doğar” düşüncesiyle “ sadece ben duyarlı davransam ne olur ki?” kalıbını yıkmak hedefindeyiz.

Bu sadece bir oyun değil, eğlenceli bir ders aslında. Her hikayede, oyunda alınması gereken bir ders vardır. Fakat bu oyunda biz yetişkinler için bile sıkıcı olan, çocuklaırn dinlemesi-öğrenmesi-duyarlı davranması çok zor olan “ küresel ısınma, tehlikenin boyutları, neler yapılabilir?” konularını şarkılarla, danslarla, espirilerle, seyircilerle( çocuklarla) sorulara yönelterek, eğlenceli şekilde öğretirken; dostluk, işbirliği, sorumluluk” gibi temaları da (aynı zamanda) öğretmektedir.

Dekor, karakterler, karekterlerin isimleri, kostümleri, jest ve mimikleri, şarkılar, ses efekleri, ışıklandırma, konunun akışı bir bütün olarak çocukların dikatini canlı tutarak ve onların dünyasına girerek, onları birer kahraman yapıyor. Çünkü küresel ısınmaya karşı savaşan her çocuk bir kahramdır.

(Bu oyun, çocukların sadece kendi yaptıkları hataların farkına varmasına değil, çevresindeki yetişkinlerin ve arkadaşlarının hatalarının da farkına varmasına, onları da bu konuda duyarlı davranması için bilgilendiremesini sağlar.)

Bu oyundan sonra çocuğunuz dünyayı kurtaran bir kahraman havasına girerek “ düşman Küresel Isınmaya karşı savaşmak için, “ Anne, ne yapıyorsun? Musluğu az aç ! Küresel Isınmayı güçlendirmek mi istiyorsun? “ ya da “ Baba, markete arabayla gitmeyelim, zaten yakın , hadi yürüyelim... yoksa küresel ısınma büyür ve dünyamızı ele geçirir” derse şaşırmayın.

KAHRAMAN PALYAÇOLAR
(KÜRESEL ISINMAYA KARŞI) 04-13 yaş
İNTERAKTİK MÜZİKLİ DANSLI ÇOCUK OYUNU
Bu eğlenceli ve interaktif oyunun ana mesajı, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan küresel ısınmanın oluşum nedenlerini anlatmak ve buna engel olmak için çocukların zihninde kolay kalacak pratik bilgilere yer vermesidir.
Akıcı ve çocuğun kendi konuşma dilinde yazılmış olan oyunda amaç, bu büyük sorunun gündeme getirilmesi ve yarının büyüklerinin şimdiden bu soruna karşı eğitilmesinin sağlanmasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT