Kayıp Adımlar

Kayıp Adımlar

Tarihler: 28 Mart 2024 Perşembe ~ 28 Mart 2024 Perşembe 20:30

Yer: Alan Kadıköy

Ücret: Genel Giriş 200,00 ₺ Öğrenci 100,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2024 ~ Mar 28, 2024

Vedaların ve elvedaların, acı dolu öykülerin, kopuş kararlarının, muzaffer kaçışların mekânı. Sıcak gözyaşlarının, birleşen ellerin, acele yeminlerin, son gülüşlerin, asla unutulmayacak sözlerin ve ömürlük öpücüklerin mekânı… İşte karşınızda tren garı.

Moliere ödüllü Fransız yazar Denise Bonal’in 1990’ların sonunda yazdığı Kayıp Adımlar oyunu, bu topraklara uyarlanarak ülkemizde ilk defa seyircisiyle buluşuyor.

“Kayıp Adımlar Salonu” Fransız mimarisinde garlar, adalet sarayları, meclis gibi kamusal binalarda bulunan, içinden geçildiğinde hedefe varılan holü tanımlar. Bekleyişin yarattığı zamansızlığı yansıtan ve dış dünyayla bir geçiş, bir eşik olan bu salon; aynı zamanda muhalefetin, kayıpların, seçil(e)meyenlerin de yeridir.

Oyunumuz, Alan Kadıköy’ün fuayesinden merdivenlerine tüm mekânı bir “Kayıp Adımlar Salonu”na çeviriyor. İzleyiciyi hayali bir tren garında; gidip dönenlerin ve dönmeyenlerin, kavuşup ayrılanların, zorla gönderilenlerin ve gidemeyip kalanların hikayesine tanık olmaya davet ediyor. Garın birbirine bağladığı insanlar, bazen kendilerine, bazen çok uzaklara çeşitli yolculuklara çıkıyorlar.

Hem yoğun bir göç aldığımız hem de çok fazla göç verdiğimiz bugünlerde gitmek ve kalmak, yolun kendisi ve attığımız ya da atamadığımız adımlar üzerine düşünmek için Türkiye’de zaman içinde şehrin ve yurttaşların hafızasından silinmiş olan “Tren Garı”nda buluşuyoruz.

Oyuncular: Ayşe Tunaboylu, Başak Meşe, Basma Seiba, Berfin Ertan, Bilge Çınar, Bucan Ekin Şimşek, Gökçe Burcu Zümrüt, Mehmet Okuroğlu, Onur Camcı, Ulaş Akşit, Muhammet Emin Usta, Tuğçe Semiz, Sedat Can Güvenç, Serpil Göral, Ali Mir Zercek
Yönetmen / Uyarlayan: Zeynep Özden
Yazar: Denise Bonal
Çevirmen: Damla Kellecioğlu
Uyarlayan / Hareket Tasarımı: Elif Sözer
Uyarlayan: Efe Eğilmez
Dekor Tasarım: Deniz Saip
Kostüm Tasarım: Eylül Candoğan
Işık Tasarımı: Yasin Gültepe
Müzik: Emil Tan Erten
Ses & Efekt Tasarım: Ozan Yılmaz
Yönetmen Yardımcısı: Bilge Çınar
Asistan: Tuğçe Semiz, Muhammet Emin Usta

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT