Mori

Mori

Tarihler: 29 Mart 2024 Cuma ~ 29 Mart 2024 Cuma 20:30

Yer: Ara Sahne

Ücret: Tam 220,00 TL Öğrenci 170,00 TL

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr/

Adres: Arasahne, Kuloğlu Mah. Sadri Alışık Sk. No: 24 K: 4 D: 4 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2024 ~ Mar 29, 2024

Babasını öldürmeye teşebbüs ettiği için cezaevinde olan bir kadının trajikomik hayat hikayesinin anlatıldığı bu oyunda seyirci ile oyunun başından sonuna kadar anlatıcı-karakter ekseninde iletişim kurulmaktadır. Oyunun adını taşıyan oyun karakteri Mori, sıradan olduğu iddia edilen hikayesini "Bir de benden dinleyin." diyerek seyirciye anlatmaya başlar. ‘Hayatındaki aile kavramının eksikliğine rağmen neşesinden vazgeçmeyen Morî, üniversiteyi kazandıktan sonra tekrardan memleketine dönünce köyün delisi Pîrık’ın anlattıklarıyla şoka uğrar. Hayal meyal hatırladığı annesinin aile içi şiddet görmesi sonucu öldüğünü ve tüm köyün bunu bilmesine rağmen sessiz kalmasını öğrenmesiyle çılgına döner. Abisinin kendisi kadar şanslı olmaması yurtta büyümesi en nihayetinde onun da ölmesinin sebebini babası olarak görür. Delirmenin eşiğindeyken bir karar vermesi gerekmektedir.’ Gerek canlandırma gerekse ifade düzeyinde yaşadıklarını aktaran karakter, yaşadığı travmayı aktarırken histeri krizine kapılıp yeniden yaşar. Yalın sahne yaklaşımıyla anlatı odaklı olup tiyatral unsurlardan noksan olmayan yöntemle sahnelenmiştir.

Oyuncular: Özge Samuk
Yazar: Serdar Turhan
Yönetmen: Cengiz Yazar
Reji Asistanı: Ahmet Türk
Işık Tasarımı / Reji Asistanı: Şevin Uçar
Reji Asistanı: Halime Sevik

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT