Oyuncular Tiyatro Grubu: Troyalı Kadınlar

Tarihler: 23 Temmuz 2010 Cuma ~ 23 Temmuz 2010 Cuma 23 Temmuz 2010 Saat: 21.15 - Saat: 21:15

Yer: Enka Vakfı Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve Enka Açıkhava Tiyatrosu gişe

Adres: Enka Vakfı, Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15 / 209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 23, 2010 ~ Tem 23, 2010

KULAK VER! YIKIM DEVAM EDİYOR HALA…

Euripides`in ölümsüz tragedyası ``Troyalı Kadınlar`` ; Türkiye-Yunanistan ortak yapımı olarak ; Oyuncular Tiyatro Grubu` tarafından, Yılmaz Onay`ın çevirisiyle sahneleniyor. Supervisor’lığını George Ballis’in yaptığı oyunu Selma Köksal yönetiyor.

MÖ 415 yılında Atina İle Sparta`yı karşı karşıya getiren ve on yıl süren Peloponnesos Savaşı ortamında yazılmış olan oyun, günümüz dünya düzeniyle örtüşmesinin yanında; savaş karşıtı teması ve kadınlarıyla önemli bir tragedya. Troya kentinin düşmesiyle oğullarını, kocalarını, sevgililerini, sevgilerini, umutlarını, inançlarını kaybeden, her şeyi ellerinden alınan, esir düşen Troyalı Kadınlar`ın acıları, ağıtları, Tanrılara isyanları anlatılıyor oyunda.

Tıpkı asılarca önce yazılmış bu oyun gibi; Yakın geçmişte iki büyük dünya savaşı yaşayan EVREN, şimdilerde de savaşla, açlıkla, ölümle boğuşuyor.Troya`da yaşanan yıkım ve acı; bugün ``emperyalist`` ülkelerin bombaları, uçakları, tanklarıyla Irak`ta, Afganistan`da, Filistin`de yaşatılıyor… Ne yazık ki; bu sömürü düzeni, kana susamışlık sürdükçe bu acılar da sürecek.
Troya Kadınları’nın çığlıkları, ağıtları gelecekte de aynı şiddetiyle duyulacak, kulakları dağlayacak.

Servis kullanmak için lütfen rezervasyon yaptırınız. 8 yaşından küçükler içeriye alınmamaktadır. 8 yaş ve üstü bilete tabidir. Enka Kültür Sanat etkinlikleri için, MESAM ve MSG’ye telif hakkı ödenmektedir.Taksim’den her etkinlikten önce saat 20.00’de AKM - Enka; etkinlik sonrası ise, Enka-AKM arası ücretsiz servis konulacaktır.

Supervisor: George Ballis
Yönetmen: Selma KÖKSAL
Yardımcı Yönetmen: Ayşe Burcu EREN
Sanat Yönetmeni: Serdar YILMAZ
Müzik Tasarım: İlker GÖRGÜLÜ
Dans Koreografi: İpek DEĞER
Ses ve Hareket Tasarım: Ayşe Burcu EREN

Oyuncular: Gülsüm Soydan, Esin Taşçı, Bahar Sarah, Sefa Zengin, Zafer Yılmaz, Umur Sevim, Hülya Aydın, Nükhet Akkaya, Hülya Çabuk, Serap Özcan, Asuman Çakır, Demet Ulus, Özlem Arıkan, Serpil Akkaya, Hatice Sabah, Selma Köksal, Ayşe Burcu Eren, Nesli Meriç Sanioğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT