Tiyatro Pangar-Kozalar

Tiyatro Pangar-Kozalar

Tarihler: 23 Şubat 2017 Perşembe ~ 23 Şubat 2017 Perşembe 23 Şubat 2017 20:30

Yer: ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

Ücret: - Tam 45.00 TL, Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14

Web: http://www.enkasanat.org/

E Posta: enkakultur@enka.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2017 ~ Şub 23, 2017
Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı Tiyatro Pangar‘ın Kozalar oyunu, 23 Şubat'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda izleyicisiyle buluşuyor.

"İstanbul sokaklarındaki mülteci kalabalıklarıyla ilk karşılaştığınızda ne hissettiniz? Belki yardım eli uzatmak istediniz, belki kafanız karıştı, belki de alışmaya çalıştınız... Kozalar, soğuk savaş ortamında kocalarının işten dönmesini beklerken evde vakit öldüren üç kadının hikayesi. Zamanlarını takılarından, kürklerinden konuşup birbirine caka satarak geçiren kadınlar, ajans haberlerinden mültecileri evlerine almaları gerektiğini öğrenince telaşa kapılırlar. Beklenildiği üzere ‘ötekileştirme’ konusundaki maharetlerini hemen, fütursuzca sergilerler. Bomba ve çatışma seslerinin evin içine kadar girmesiyse hikayeyi bambaşka, grotesk bir boyuta taşır. Adalet Ağaoğlu’nun 46 yıl önce yazdığı Kozalar’ı hiç bilmeden izleseniz, kolayca günümüzde yazılmış olduğunu sanabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük sahne sanatları festivali olan Avignon Off’a kabul edilen ve prömiyerini de Fransa’da gerçekleştiren Kozalar’da Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu, güçlü performanslarıyla göz dolduruyor."

İlerledikçe adeta bir duyarsızlık manifestosuna dönüşen oyun terör, iç savaş, mülteci sorunu, kadının kimliği gibi konularla gündemi yakalarken akıllara belirgin bir soru iliştiriyor: “Yaşamdan kaçarak yaşanan şeyin yaşam olduğunu kim söyleyebilir ki?”

Yazan: Adalet Ağaoğlu
Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu
Oynayanlar: Demet Evgar, Binnur Kaya, Esra Dermancığlu
Yönetmen Yardımcısı: Tuğçe Tamer
Koreografi: Candaş Baş
Müzik: Sabri Tuluğ Tırpan
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Dekor Tasarım: Serdar Yılmaz
Kostüm Tasarım: Tomris Kuzu
Ses Tasarım: Okan Yalabık
Makyaj Tasarım ve Uygulama: Cansu Sakız
Fotoğraf ve Video: Edze Ali-Yiğit Evgar
Afiş Tasarım: Furkan Birgün
Uluslararası Proje Koordinatörü: Göknur Gündoğan


Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- ENKA Kültür Sanat etkinlikleri için MESAM ve MSG'ye telif hakkı ödenmektedir.- Yerler Numarasız oturmalıdır- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileir bilet ücretni iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT