Trak İstanbul’da

Tarihler: 05 Eylül 2009 Cumartesi ~ 05 Eylül 2009 Cumartesi 5 Eylül 2009 Saat: 21:00 - Saat: 21:0

Yer: Şişli Belediyesi Haldun Dormen Sahnesi

Adres: Ergenekon Cad. No :98 Pangaltı Şişli Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 5, 2009 ~ Eyl 5, 2009
Bursa’dan İstanbul’a Turne Var…
Trak İstanbul’da

Bursa’da 12 yıldır düzenli olarak sahne alan bir özel tiyatro olan Mavi Balon Gösteri Hizmetleri, ilk kez İstanbul’da gişe açarak sahne alacak.

Özgür Ökten’in yazıp yönettiği ve Mavi Balon Gösteri Hizmetleri ile Uludağ Stüdyo Oyuncuları’nın ortaklaşa prodüksiyonuyla sahnelenen “TRAK” Mart ayından bu yana Bursa’da sahneleniyordu. Haziran ayında da İstanbul’da Sadri Alışık Akademi’nin 3.Gençlik Tiyatro Festivali’nde konuk oyun olarak yer aldı. Tiyatro severlerin burada da beğenisini kazanan oyun, Şişli Belediyesi’nin de katkılarıyla yeni sezonda ilk oyununu İstanbul’da sahneleyecek

Dormen Tiyatrosu’nda 5 Eylül’de İstanbul seyircisinin karşısına çıkacak olan TRAK’ın yazarı, yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu olan Özgür ÖKTEN, Bursa’da oldukça ilgi gören oyunlarının İstanbul seyircisine de ulaşacağı için mutlu olduklarını söyledi. Oyunun yaşadığımız ekonomik krizi fon olarak kullanarak, kazanmak, kaybetmek, varolmak ve mutlu olmak paradokslarını, bir otel odasında karşılaşan iki eski arkadaş aracılığıyla tartıştığını belirten Ökten, “ Konu olarak çok bilindik gibi gelmesine rağmen, sürprizlerle dolu bir oyun TRAK. İzleyicilerimiz yer yer gülecek, yer yer gerilecek, hüzünlenecek, korkacak ama en çok şaşıracaklar” dedi.

Mavi Balon Gösteri Hizmetleri Genel Sanat Yönetmeni Ertan EKMEKÇİ ise İstanbul’daki tiyatro camiasının tüm Türkiye’de yapılan tiyatronun sadece İstanbul’da yapılıyormuş gibi bir davranış şekli içinde olmasından yakındı ve ekledi. “Anadolu’nun hemen her köşesinde tiyatro yapılıyor. İçlerinde heveskar çalışmalar da var çok nitelikli çalışmalar da. Ama nedense Devlet Tiyatrosu’nun taşrada yaptığı çalışmalar bile ikinci planda kalıyor. Yıllardır Ulusal Medya diye kabul ettiğimiz basın yayın organlarının İstanbul Yerel Medyası gibi çalışmasını kanıksadık. Fakat tiyatro camiasının da İstanbul Tiyatrosunu Türkiye Tiyatrosu gibi görmesi biz diğer şehirlerde tiyatro yapanları son derece üzüyor. Yıllardır tiyatrolar İstanbul’dan Anadolu’ya turne yapar. Biz bunu tersine döndürüp Bursa’dan İstanbul’a turneye geliyoruz. Bu sefer fark edilebileceğimizi ummaktayız. İstanbul seyircisi oyunumuzu beğenirse belki düzenli periyodlarla İstanbul’da da sahne alırız, kimbilir. Takdir izleyicinin..”

TRAK 5 Eylül 2009’da Şişli Belediyesi Dormen Tiyatrosu’nda saat 21:00 ‘de “Perde” diyecek. Hepinizi bekliyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT