Faust

Tarihler: 22 Mayıs 2022 Pazar ~ 22 Mayıs 2022 Pazar 18.00

Yer: Moda Sahnesi Studyo

Ücret: Tam: 93.50 TL Öğrenci: 66.00 TL

Nereden Alınır: http://www.modasahnesi.com/

Adres: Caferağa Mah., Halil Etham Sok No:34 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 58 01

Faks: 0216 330 58 02

Web: http://www.modasahnesi.com/

E Posta: bilgi@modasahnesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2022 ~ May 22, 2022

Faust Goethe nin yarattığı şahane bir karakterdi evet ama onun tiyatroya uyarlanması da ancak bu kadar güzel olabilirdi...

Faust Goethe nin yarattığı şahane bir karakterdi evet ama onun tiyatroya uyarlanması da ancak bu kadar güzel olabilirdi.

Tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu Johann Wolfgang von Goethe nin Dünya edebiyatının köşe taşlarından biri olarak kabul gören eseri Faustu Türkçe, Almanca ve bazen aynı anda iki dilde birden oynamaktadır. Oyunun, orijinal dilindeki prömiyeri 31 Mart 2009 da İstanbul Alman Başkonsolosluğu nun İmparatorluk Salonunda, Türkçe prömiyeri ise 18 Mart 2010 da Almanya Oberhausen Şehir Tiyatrosu nda yapıldı. Türk Alman kültürel ilişkileri itibariyle tarihsel anlam taşıdığına inandığımız ve tiyatromuz için de bir ilk olan söz konusu etkinlik, olağanüstü ilgi ve beğeni topladı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı nın Milliyet köşe yazısından, İstanbul sahnelerinde Faust. Ünlü Goethe’nin ünlü Faust unu 80 dakikaya uyarlayarak çeviren ve tek kişi olarak sahneleyen Haydar Zorlu yu 26 Haziran akşamı Muammer Karaca Tiyatrosu nda seyrettim. Goethe nin şiirindeki müzikaliteyi vermek için giriş tiradını Almanca olarak verdi. Metni anlamanın lüzumu yoktur, sadece yazarın orijinal dilindeki ve şiirindeki usta müzikaliteye dikkat etmek gerekir. Haydar Zorlu, Almanya’da büyüyen gençlerden ve bu dili iyi biliyor. Türkçe de sergilemesi ise plastik yönden bir ustalıktı. Salonun dolu olması, klasik tiyatroya ve Goethe ye duyulan bu ilgi bence çok sevindirici. Doğu Anadolu dan çıkan bir gencin Almanya da gördüğü dil bilim ve tiyatro eğitimi ile başarılı bir tiyatro sergilemesi de tebrike şayan

Her şeyi etüt etmiş, aşmış ve artık öğrenecek bir şeyi kalmadığına inanan Doktor Faust, yeryüzündeki sınırlı yaşamın acısından kurtulmak için ruhunu Mephisto ya, yani şeytana satmayı kabul ediyor. Mephisto, bunun karşılığında Faust u bilgi hastalığından kurtaracaktır. Nitekim bir cadının hazırladığı iksirle Faust un gençleşmesini sağlar. Artık genç ve yakışıklı bir adam olan Faust, Gretchen adında güzel bir kızla karşılaşıp ona aşık olur. Bu güzel kızın Faust un tutkusundan kurtulmasının yolu yoktur artık.

Yazan: Johann Wolfgang von Goethe
Uyarlayan, Çeviren ve Oynayan: Haydar Zorlu
Yöneten: Natalia Murariu

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT