30. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu

Tarihler: 26 Ekim 2008 Pazar ~ 26 Ekim 2008 Pazar 26 Ekim 2008 Pazar

Yer: İstanbul

Nereden Alınır: http://www.istanbulmarathon.org/

Adres: Maraton Ofisi: Neslişah Mah. Kaleboyu Cad. No:111 Fatih / İSTANBUL İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 453 30 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2008 ~ Eki 26, 2008
Kıtaların Buluştuğu Yerde Buluşalım
İki kıta arasında koşulan eşsiz Avrasya Maratonu, her yaştan ve her antrenman düzeyinden insanlara, sportif bir aktiviteye katılma ile keyifli bir Pazar günü geçirmenin ideal bileşimini sunuyor. Günlük yaşamında düzenli olarak koşmaya yer ayırabilen, uzun mesafeler koşmaya alışmış kişilerin elit atletlerle birlikte parkura çıkarak 42 kilometre 195 metrelik mesafede kendilerini deneyebilecekleri maraton, 42 kilometre için yeterli antrenmanı olmadığını ama daha kısa mesafede mücadele edebileceğini düşünenlerin katılabileceği 15 kilometre koşusu ve Boğaziçi Köprüsü`nden yürüyerek ya da koşarak geçmenin keyfini yaşamak isteyenlerin yer alabileceği 6,5 kilometrelik halk koşusu, 26 Ekim 2008 Pazar günü katılımcılarını bekliyor. Tüm katılımcılar, Asya`dan Avrupa`ya geçerken İstanbul`un güzelliklerini izleme şansına sahipler.
Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu`nun 30. yılında, bir kez daha kıtaların buluştuğu yerde buluşmak üzere !

TARİH ve SAAT: Maraton ve 15km koşusu, 26 Ekim 2008 Pazar günü 09:00`da birlikte başlar. Halk koşusunun başlangıç saati 09:30`dur.
SON BAŞVURU TARİHİ: Maraton ve 15km koşusuna kayıtlar 12 Ekim 2008 tarihinde sona ermiştir. Halk koşusu kayıtları, katılım sınırına daha önce ulaşılmadığı takdirde, 25 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecektir.
KAYIT ve ZAMANLAMA ÇİPİ BEDELİ: Maraton ve 15km için 26 Eylül 2008 akşamına kadar 10 YTL, 27 Eylül ile 12 Ekim arasında 20 YTL kayıt bedeli alınacaktır. Maraton tekerlekli sandalye ve halk koşusuna kayıtlar ücretsizdir.
ZAMAN SINIRI: Maraton ve 15km katılımcıları için zaman sınırı 5:30 saattir. Bu süreden sonra trafik açılır, halen parkurda bulunan koşucular kaldırımlardan koşmaya devam edebilirler.
ZAMANLAMA: Maraton ve 15km katılımcılarına, göğüs numaraları ile birlikte birer zamanlama çipi verilir. Çip, ayakkabı bağına bağlanmalıdır. Çipi olmayan yarışmacının derecesi ölçülemez. Halk koşusunda zamanlama/sıralama yoktur.
GÖĞÜS NUMARALARI: Her yarışmacıya bir adet numara verilecektir. Numara, dört adet çengelli iğne ile formanın göğüs bölümüne tutturulmalıdır.
MAKARNA PARTİSİ: Makarna partisi düzenlenmeyecek olup, maraton fuarı süresince makarna ve geleneksel Türk yemekleri servisi yapılacaktır. Maraton ve 15km katılımcıları fuar ücretsizdir.
ÇIKIŞ ALANINA ULAŞIM: Yarışın yapılacağı 26 Ekim 2008 Pazar günü göğüs numarasını gösteren herkes saat 09:00`a kadar belediye otobüsleri, Metrobüsler, Deniz Otobüsleri ve hızlı tramvaylardan ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Maraton ve 15km`ye katılacak sporcular, 07:00 ile 07:30 arasında Taksim (AKM Önü) ve Sultanahmet`ten hareket edecek belediye otobüsleriyle çıkış alanına götürüleceklerdir. Kendi imkanları ile gelmek isteyenler, Boğaziçi köprüsünün Beylerbeyi ayağından yukarı çıkarak otobüs durağının önündeki çıkış noktasına ulaşabilirler. (Çıkış Noktası Altunizade Köprüsüne 1,5Km mesafededir.)
Halk koşusuna katılacak olanlar, Taksim (Havaş Önü) ve Mecidiyeköy`den 07:00-08:00 saatleri arasında hareket edecek olan İETT otobüsleri ile Altunizade Köprüsünün altındaki çıkış noktasına götürüleceklerdir. Anadolu yakasından gelecek olanlar, göğüs numaralarını göstererek, ÜCRETSİZ olarak İETT otobüslerine binebilir ve Altunizade köprüsüne gelerek start noktasına ulaşabilirler.
ÇIKIŞ ve VARIŞ ALANLARI Maraton ve 15km koşusunun çıkışı, Boğaziçi Köprüsü`nün gişelerine 300 metre mesafededir. Yarış, Sultanahmet`te At Meydanı`nda, Mısır Dikilitaşı`nın önünde sona erer. Halk koşusu ise Altunizade Köprüsü`nün altında başlar ve Dolmabahçe`de Beşiktaş İnönü Stadı`nın önünde biter.
KİŞİSEL EŞYALAR: Maraton ve 15km koşusuna katılan sporcular, kendilerini çıkış alanına götüren otobüslerde eşyalarını bırakabilirler. Katılımcıların para, saat ve diğer değerli eşyalarını yanlarında getirmemeleri önerilir. Kayıp olan değerli eşyalardan Organizasyon Komitesi sorumlu değildir. Organizasyon Komitesi, tüm katılımcıları, kayıt formunda yer alan beyanı okumuş ve kabul etmiş sayar.
SU ve SÜNGER İSTASYONLARI: 5. kilometreden itibaren parkur boyunca her 2,5km`de bir su ve sünger istasyonu olacaktır.
İLKYARDIM: Parkur boyunca 25 ambulans görev yapacak, varış alanında çadır hastane kurulacaktır.
TİŞÖRT ve MADALYA: Maraton ve 15km katılımcıları, yarış tişörtlerini göğüs numaralarıyla birlikte teslim alacaklardır. Yarışı bitiren herkese hatıra madalyası verilir. Halk koşusuna katılanlar, varış noktasında göğüs numaralarını teslim ederek tişört ve madalyalarını ücretsiz alabilirler.
ORGANİZASYONA İLİŞKİN SINIRLAMALAR: Avrasya Maratonu bir koşu organizasyonu olup, bisiklet, motosiklet, paten ya da herhangi bir başka tekerlekli araçla katılıma izin verilmez. Avrasya Maratonu`nun organizatörü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu tür araçlarla yapılan sporlar için farklı yarışmalar ve etkinlikler düzenlemektedir. Katılımcıların, organizasyona uygun spor giysilerle gelmeleri gerekmektedir.
SAĞLIKLA İLGİLİ ÖNERİLER: Yarış öncesi muayene olunuz. Solunum yolları ve kalp hastalıkları olanlar, maratona katılmamalıdırlar. Yarışa uykunuzu almış ve dinlenmiş bir şekilde katılmalısınız. Yarış sabahı kahvaltınızı erken yaparak, alkollü ve asitli içeceklerden kaçınınız. Spor ayakkabınızı mutlaka çorapla giyiniz. Ayak parmaklarınıza süreceğiniz krem, yarış sonrasında oluşabilecek yaraları önleyecektir. Yarış esnasında oluşan bir sağlık sorunu için yarışı terkederek, sağlık görevlilerinden yardım isteyiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT