32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu

Tarihler: 17 Ekim 2010 Pazar ~ 17 Ekim 2010 Pazar

Yer: İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2010 ~ Eki 17, 2010

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 17 Ekim 2010 Pazar günü düzenlenecektir. Maraton, 15 Km ve Çipli Halk Koşusu kayıtları 1 Subat 2010 tarihinde başlayıp, 30 Eylül 2010 tarihinde sona erecektir. Maraton, 15 Km ve Çipli (ücretli) Halk Koşusu´na kayıtlar sadece www.istanbulmarathon.org sitesi üzerinden yapılabilir. Çipsiz (ücretsiz) Halk Koşusu kayıtları ise sadece 27 Eylül 2010 ile 16 Ekim 2010 tarihleri arasında, çeşitli merkezlerde kurulacak kayıt stantlarından yapılacaktır.

Tarihçesi

1979´dan bugüne Avrasya Maratonu Atletizm heyecanının ve bir umudun sonucu olarak ortaya çıkmıştı Avrasya Maratonu... Tarihi ve coğrafyası ile eşsiz bir şehir olan İstanbul´da yapılacak bir maratona ilk ve tek olmak yakışırdı. Tüm maddi sıkıntı ve imkansızlıklara rağmen atletizme gönül vermiş birkaç genç Avrasya´nın tarihe geçecek temellerini atmışlardı. 1978 yılında, ertesi yıl bir grup Alman turistin İstanbul´u ziyaret edeceği haberi gelmişti. Bu turistlerin özelliği, gittikleri ülkelerde maraton koşuyor olmalarıydı. Son olarak Mısır´da Nil Maratonu´nu koşan bu turistlerin ziyareti, Avrasya Maratonu fikrinin hayata geçirilmesini hızlandırdı. Dönemin elit Türk atletleri de davet edilerek, organizasyona resmiyet kazandırıldı.

Parkur ve trafikle ilgili pürüzler de halledilerek, gerekli tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. Aralarında 74 kişilik turist kafilesinde bulunan 34 kişinin de yer aldığı maratoncular, Boğaziçi Köprüsü´nün 700 metre gerisinde toplanarak start için hazır olmuşlardı. Avrasya Maratonu´nu mümkün kılan Boğaziçi Köprüsü, ilk kez o gün yerli ve yabancı maratoncuların adımlarına şahit oldu. Tarihte ilk kez iki kıta arasında bir yarış koşulmuştu. Herkes için son derece büyük anlam taşıyan bu an, Türk atletizmine damgasını vuracak büyük bir organizasyonun başlangıcıydı. 1979 yılında yapılan bu ilk Avrasya Maratonu´nun galibi 2:35:39´luk derecesiyle Zonguldaklı atlet Hasan Saylan olmuştu. 1979´dan bu yana aralıksız düzenlenen Avrasya Maratonu´nun en önemli özelliklerinden biri, ilk organizasyonunda olduğu gibi, bu gün de "Sevgiye, dostluğa ve barışa" koşulmasıdır...

AVRASYA MARATONU GÜZERGAHI

17 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak olan 32. Avrasya Maratonu dolayısıyla trafiğe kapalı olan güzergahlar aşağıdaki gibidir.

42 KM. MARATON GÜZERGAHI

Boğaz Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden durak önünden başlayan maraton, köprü bitiminden D. 100 Bağlantı Yoluyla, Barbaros Bulvarına, Beşiktaş Caddesi, Dolmabahçe Sarayı önünden, Sahil yolunu takip ederek Fındıklı, Meclis-i Mebusan Cd., Kemeraltı Cd., Karaköy Cd., Galata Köprüsünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Cd., Abdülizzetpaşa Cd., Ayvansaray Cd., Yavedut Cd., Feshane önünden devam edip döner kavşaktan geri dönüp Feshane önünden Yavedut Cd., Ayvansaray Cd., Abdülizzet Cd., Atatürk Köprüsü bağlantı yolundan Atatürk Bulvarı, Mustafa Kemal Cd., Kennedy Cd. ve aynı cadde üzerinde bulunan transit yolun bitiminden dönerek Kennedy Cd. ve Sarayburnu’ndaki Gülhane Parkı girişinden geçilerek Sultanahmet Meydanı’nda son bulacaktır.

15 KM. GÜZERGAHI

Boğaz Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden durak önünden başlayan 15 km. koşusu, köprü bitiminden D. 100 Bağlantı Yoluyla, Barbaraos Bulvarına, Beşiktaş Caddesi, Dolmabahçe Sarayı önünden, Sahil yolunu takip ederek Fındıklı, Meclis-i Mebusan Cd.,

Kemeraltı Cd., Karaköy Cd., Galata Köprüsünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Cd., Abdülizzetpaşa Caddesinden Atatürk köprüsünün yarısından geri dönülerek tekrar Abdülizzet Cd., . Ragıp Gümüşpala Cd., Reşadiye Cd., Kennedy Caddesinden Sarayburnu’ndaki Gülhane Parkı girişinden geçilerek Sultanahmet Meydanı’nda son bulacaktır.

Tüm güzergah ve bağlantı yolları pazar günü 07:00-14.00’dan itibaren trafiğe kapalı olacak. Kabataş- Sultanahmet tramvay hattı ise 12:00’ye kadar kapalı olup, Sultanahmet –Zeytinburnu olarak çalışacak.

32. KITALARARASI İSTANBUL AVRASYA MARATONU KAYIT STANTLARI
Stant Çalışma Saatleri: 09.00 - 19.00 (Her gün)

Avrupa Yakası

1. Merkez
2. İBB Fatih
3. İBB Merter 4. Taksim Metro
5. Taksim Meydan 1
6. Taksim Meydan 2
7. Fatih Saray
8. Bakırköy Meydan
9. Eminönü Meydan
10. Eminönü İskele
11. Aksaray Metro
12. Aksaray Yusufpaşa Durağı
13. Mecidiyeköy Meydan – Metro - Metrobüs
14. Beyazıt Meydan - İETT
15. Avcılar Meydan-Metrobüs
16. Levent Metro
17. Eyüp Meydan
18. Z.Burnu Metro - Metrobüs
19. Şirinevler Metro - Metrobüs
20. Beşiktaş Barbaros Çarşı
21. Sultanahmet Meydan
22. Esenler Dörtyol
23. Merter Veysel Karani Camii Önü
24. Cevahir AVM Önü
25. Bağcılar Meydan
26. GOP Meydan

Anadolu Yakası
27. Kadıköy İskele 1
28. Kadıköy İskele 2 29. Kadıköy Beşiktaş İskelesi
30. Söğütlüçeşme Metrobüs
31. Üsküdar İskele
32. Üsküdar Belediye Önü 33. Ümraniye İGDAŞ
34. Maltepe
35. Kartal
36. Pendik
37. Bostancı IDO

Avrupa Yakası Gezici
1. Florya ST.
2. Belgrad
3. Akmerkez
4. Profilo
5. Metro City
6. Carouse
l 7. Capacity
8. Olivium
9. G.Saray Lisesi Önü
10. İstanbul Üniversitesi
11. Feshane

Anadolu Yakası Gezici
12. Beykoz
13. Fethipaşa ST
14. Çamlıca ST
15. Capitol
16. Tepe Nautilus
17. Carrefour Kozyatağı
18. Kadıköy İETT
19. Marmara Üniversitesi Önü

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT