8. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Kısa Film Öykü Yarışması

Tarihler: 01 Kasım 2004 Pazartesi ~ 04 Mart 2005 Cuma Son katılım tarihi: 4 Mart 2005

Yer: 8. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali

Nereden Alınır: Bilgi için: www.ucansupurge.org

Adres: Büyükelçi Sokağı, 20/4 Kavaklıdere-Ankara Adalar İstanbul

Telefon: 0 312. 427 00 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2004 ~ Mar 4, 2005
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 8. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 5-15 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan festival, bu yıl da filmlerin yanı sıra sergiler, paneller ve diğer yan etkinliklerle seyircisine sürprizlerle dolu bir program vadediyor.

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kısa Film Öyküsü Yarışması” ile start alıyor.
Kısa filmin gelişmesine katkıda bulunmak ve filmlerde kadın bakış açısının artması amacından hareketle düzenlenen yarışma kadın erkek herkesi kalemlere sarılmaya çağırıyor.

Bu yıl yarışma için konu ya da tür değil, bir “ipucu” belirlendi: “Senin Annen Bir Melekti Yavrum!”
“Senin annen bir melekti yavrum…” Bu kalıp sözün arkasında ne hikayeler, ne mutluluklar, ne dramlar vardır. Artık orada olmayan bir kadındır “melek” olan. Oradayken başına gelen her şeyden “melek” olarak uzaklaşabilmiştir ancak. Bizi hayata hazırlayan ve hayata hazırlıksız yakalanmamıza sebep olan anne şefkati… Bizi hayattan alıkoyan ve hayatımızın amacı olan annelik görevleri… Anneliğin böyle yaşanması şart mı? Annelerimize ve çocuklarımıza öfkemizi ifade etmek ve onları gönül rahatlığıyla sevmek için annelikle hesaplaşmaya ihtiyacımız yok mu? “Ayaklarımın altında cenneti değil, dünyayı istiyorum” derse bu melek, ne olur peki?..

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, “anne olma” haline kısa film öyküleri üzerinden bakmak istedi. Bu ipucunu izleyerek kaleme alacağınız kısa film öyküleri için son gün 4 Mart 2005.

Bu tarihe kadar, rumuz belirtilerek gönderilen öyküler Seçil Büker, Gülden Treske ve İnci Demirkol’dan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve aralarından seçilen 10 öykünün yazarı festival tarihlerinde düzenlenecek olan 3 günlük “Senaryo Nasıl Yazılır” konulu atölye çalışmasına davet edilecek. Türkiye’nin önde gelen senaryo yazarlarından biri olan yazar-yönetmen Işıl Özgentürk tarafından yürütülecek olan bu atölyede, her yazar kendi öyküsünü senaryo tekniğine göre nasıl yazacağını öğrenmekle kalmayacak, diğer katılımcı yazarların öyküleri üzerinde çalışma olanağı da bulacak.

Katılımcılardan birini atölye çalışması sonunda ikinci bir ödül daha bekliyor. 10 senaryo içinden seçilecek olan en iyi senaryo, Türkiye’nin en büyük yapım şirketlerinden olan Filma-Cass tarafından filme çekilecek ve bir sonraki festivalde gösterilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT