Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması

Tarihler: 20 Nisan 2005 Çarşamba ~ 30 Mayıs 2005 Pazartesi Son katılım tarihi: 30 Mayıs 2005

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37, Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2005 ~ May 30, 2005
Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi “Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması”nın Üçüncüsü Başlıyor..

Garanti Bankası’nın çatısı altında faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin iki yılda bir düzenlediği “Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması”na başvurular başlıyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ödüllü yarışma, Garanti Bankası’nın desteğiyle sürdürülüyor. Avrupa Bankacılık Tarihi Birliği (EABH) ve Tarih Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma, Osmanlı`dan günümüze kadar uzanan süreçte, Türk bankacılık ve finans tarihine ilişkin bilimsel araştırmaları özendirmeyi ve bu konuda bir gelenek oluşturmayı amaçlıyor.

Bilimsel makale, yüksek lisans tezi, doktora tezi ve kitap olmak üzere 4 kategoride düzenlenecek yarışma, yurtiçi ve yurtdışındaki araştırmacılarla üniversite çevrelerine açık olacak. Son başvuru tarihi 30 Mayıs 2005 olarak belirlenen yarışmaya katılacak eserler, 30 Eylül 2005’e kadar teslim edilebilecek. Sonuçları, 2005 yılının Aralık ayında açıklanacak yarışmayı kazananlara, 4 ila 15 milyar arasında değişen para ödülleri verilecek. Tarih Vakfı ile Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin ortak kararıyla kitap olarak yayımlanmasına karar verilen yayınlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi merkezde satışa sunulacak.

Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’nın jürisinde Prof. Dr. Ali Akyıldız (Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Edhem Eldem (Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Murat Çizakça (Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Seyfettin Gürsel (Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Şevket Pamuk (Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi) ve Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen yer alacak..

Yarışmanın başvuru formları, Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi, Tarih Vakfı’nın ofislerinin yanı sıra, üniversitelerin ekonomi, tarih ve maliye bölümlerinden temin edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT