Jansport Büyükada Dağ Bisikletli Oryantiring Yarışı

Tarihler: 29 Mayıs 2005 Pazar ~ 29 Mayıs 2005 Pazar 29 Mayıs 2005, Pazar

Yer: Macera Akademisi

Ücret: Katılım ücretsizdir.

Nereden Alınır: www.maceraakademisi.com

Adres: Doğa Sporları Eğitim ve Organizasyon Kardeşler Cad. No:35, Esentepe-Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 - 281 7975

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2005 ~ May 29, 2005
Harita ile kendi yolunuzu bulduğunuz, bisikletle veya koşarak tamamladığınız eğlenceli bir yarışmadır. Fiziksel güç başarı getirmez, akıl ve karar verme becerisi kaslar kadar önemlidir. Herkes kendi yaş kategorisinde mücadele eder.
Dağ bisikleti ile yapılan oryantiring (harita okuyarak hedef bulma) yarışı veya kısaca MTB-O. Katılımcılar bireysel olarak yarışır ve kendi rotalarını seçerler (Aile kategorisi hariç.) Adı yarış olmakla beraber, parkuru bitiren herkes kazanır. Kendi kategorisinde ilk üçe girenler bir de madalya alır! Katılan ve dereceye girenlere Jansport tarafından sürpriz hediyeler verilir! Bu yarış, katılanların sportif mücadele zevkini tatması için düzenlenmektedir; sağlıklı yaşam, keyifli bir gün veya daha zor bir yarış için antrenman yapmak üzere gelebilirsiniz...

Kategoriler
Katılımcılar kendilerine en uygun kategoriyi seçerek yarışa kayıt yaptırır:
Kadın/Erkek kategorisi: 21 yaş üzeri erkek ve bayanlar. Yaklaşık 12-15km erkek kategorisi, 10 km kadınlar kategorisi.
Genç Kızlar/Genç Erkekler Kategorisi: 18, 19, 20 yaş için, erkekler yaklaşık 8 km, kızlar 6km. Teknik olarak kolay.
Yıldız Kızlar/Yıldız Erkekler Kategorisi: 15, 16, 17 yaş için, yaklaşık 4-5 km. Teknik olarak kolay.
Aile Kategorisi: 15 yaşına kadar bir çocuk ve en az bir aile büyüğünün beraberce katılır. Aile katılımcıları kendi bisikletlerini kullanırlar (kullanacak kadar büyük olanları) ve kontrol noktalarına beraber varmak zorundadırlar. Teknik olarak kolay.
Koşan Erkekler / Koşan Bayanlar: Yaş sınırı yok, bisikletsiz yarışmak isteyen erkek ve bayanlar için daha kısa parkurlar.

Yarışmacılar sadece dağ bisikleti ile katılabilir. Yol bisikletiyle çıkış alamazlar. Katılımcılar kendi bisikletlerini Büyükada`ya kendi imkanları ile getirir veya adadan bisiklet kiralar. Bisiklet kaskı takmak zorunludur! Bisiklet Kaskı olmayan yarışmacılar katılamazlar. Kısıtlı sayıda kask kiralama imkanı vardır.
Çıkışlar Büyükada karakol meydanından saat 11:00`de verilmeye başlanacaktır. Zaman aralıkları ile kayıt sırasına göre çıkışlar verilecektir. Zaman aralıkları 1 dakika olarak planlanmıştır. Bir çıkış anında her bir kategoriden en fazla bir katılımcı çıkış alabilir, aynı anda en fazla 8 kişi çıkış alır. Varış şehir merkezine yakın bir yerde olacaktır ve yarışmacı haritasında işaretlidir. Haritasında işaretli kontrol noktalarını doğru sıra ile eksiksiz dolaşan ve en kısa zamanda varışa ulaşan kazanır. Kontrol noktalarının doğru sıra ile dolaşıldığı elektronik yüzük (Sportident) sistemi ile kontrol edilir. Katılımcılar yarış sırasında trafik kurallarına, haritalarında işaretli yasaklı yol ve alanlardaki özel kurallara uyarak yarışır. Uymayanlara ceza zamanı yazılır.

Daha sonra ilan edilecek saatte ödül töreni yapılacaktır. Her kategoride ilk üç dereceye madalya ve çeşitli ödüller verilecektir.
Kayıtlar:
Yarışmacılar internetten ön kayıt yapar, yarış günü formunu imzalar. Kayıt yaptıranların çıkış listesi 25 Mayıs akşamüstü www.maceraakademisi.com`da ilan edilir.Katılımcalar, yarışma günü 08:30-10:00 arasında kayıt masasına şahsen (18 yaşından küçükler velisinin imzası ile) başvurmalıdır. Yarışma günü 08:30-10:00 arasında kayıt yapılabilir.
ÖNEMLİ NOT: Yarışma 200 katılımcı ile sınırlıdır.
Katılım ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT