Mücevher İhracatçıları Birliği 4. Mücevher Tasarım Yarışması

Tarihler: 01 Kasım 2011 Salı ~ 21 Kasım 2011 Pazartesi

Yer: www.jtr.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2011 ~ Kas 21, 2011

Geleneksel Türk mücevherini çağdaş yorumla en iyi tasarlayan kazanacak!

Hürrem Sultan yüzüğünün 1 milyon adetten fazla satması ve Türk dizilerinin Orta Doğu’da aldığı izlenme rekorları, Mücevher İhracatçıları Birliği’nin tasarım yarışmasına konu oldu. Sektör mensupları, bağımsız tasarımcılar ve üniversiteli tasarım öğrencilerine açık olan yarışmada ünlü mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı ve Modacı Dilek Hanif de jüri üyeliği yapacak.

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin Türk mücevher tasarımında yaratıcılığı teşvik etmek, yeni tasarımcıları sektöre kazandırmak ve Türkiye’nin mücevher ihracatını arttırmak için düzenlediği geleneksel mücevher tasarım yarışmalarının dördüncüsü, “Çağdaş Yorum İle Geleneksel Türk Mücevheri” konseptiyle düzenleniyor. Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılar için son başvuru tarihi 21 Kasım 2011, son proje teslim tarihi ise 8 Aralık 2011.

Hürrem Sultan Yüzüğü 1 Milyondan Fazla Sattı

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, Hürrem Sultan’ı canlandıran oyuncunun dizi çekimlerinde kullandığı yüzüğün 1 milyon adetten fazla sattığını belirterek, şunları söyledi: “Osmanlı Saray kültüründeki elmaslı takıların Türkiye’de yapılan yeni üretimleri dünya mücevher pazarında ciddi bir yere sahip olma potansiyeli taşıyor. Özellikle Orta Doğu’da Türk dizilerinin aldığı rekor izlenme oranları ile Türk mücevher ve giysi modasına duyulan hayranlık nedeniyle Orta Doğu pazarı mücevher ihracatı için çok büyük bir potansiyele sahip.

Bu nedenle, zengin mücevher kültürümüzü çağdaş bir yorum ile dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl düzenlediğimiz yarışmanın konseptini “Çağdaş Yorum İle Geleneksel Türk Mücevheri” olarak belirledik. Osmanlı mücevher kültürünün çağdaş yorumları, iç ve dış pazarlarda ürünlerimizin tasarım gücüyle var olmasına katkıda bulunacak. Yarışmada ödül alan tasarımcıların eserleri, kendilerinin gözetiminde sponsor kurumlarca üretilecek ve başarılı tasarımcılarımız böylelikle dünya pazarlarına açılma fırsatı yakalayacak.”

Türkiye Mücevher Sektörü Yılda % 30 Büyüyor

Türkiye’de mücevher ihracat hacminin yıllık yaklaşık 1.2 milyar dolar civarında olduğunu da belirten Başkan Güner, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük mücevher üretim merkezi olma misyonuna sahip olduğunu ve sektörün yılda % 30’luk bir büyüme kaydettiğini de sözlerine ekledi.

Sevan Bıçakçı ve Dilek Hanif Jüride

Yarışmanın jüri üyeleri arasında, uluslararası mücevher pazarında büyük ün kazanan tasarımcı Sevan Bıçakçı ve Osmanlı tarzını modernize ederek tasarımlarında kullanan ünlü modacı Dilek Hanif’in yanı sıra Birlik Başkanı Ayhan Güner, ünlü bir İngiliz mücevher uzmanı ve yazarı, bir akademisyen ve mücevherle ilgili bir sanatçı da yer alacak.

Yarışmanın organizasyonunu ise Tektaş, Tria, Lava gibi kampanyalarla Türkiye pırlanta pazarının büyümesine katkıda bulunan ve birçok pırlanta tasarım yarışmasını organize eden De Beers eski Türkiye Müdürü Şebnem Balkan yönetimindeki Balkan Stratejik İletişim Danışmanlığı yapıyor.

Birincilik Ödülü: 10.000 TL ve İtalya Vicenza Mücevher Fuarı Ziyareti

Sektör mensupları, bağımsız tasarımcılar ve üniversitelerdeki tasarım öğrencilerine açık olan yarışmanın birincisi 10.000 TL para ödülü kazanacak. Ayrıca, Mücevher İhracatçıları Birliği’nin konuğu olarak, dünya mücevher sektörünün en önemli organizasyonlarından olan İtalya Vicenza Mücevher Fuarı’nı ziyaret edecek.

Finale kalan eserlerden oluşacak koleksiyon, 22 Mart 2012 tarihinde Mücevher Fuarı sırasında düzenlenecek bir defile ve ödül töreni ile kamuoyuna tanıtılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT