Uluslararası NARDIS JAZZ CLUB Genç Caz Vokal Yarışması

Tarihler: 05 Nisan 2005 Salı ~ 24 Nisan 2005 Pazar Son katılım tarihi: 24 Nisan 2005

Yer: Nardis Jazz Club

Nereden Alınır: Bilgi için: focan@nardisjazz.com, ofocan@prizma.net.tr

Adres: Galata Kulesi Sokak No.14, Galata-Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212-2446327

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2005 ~ Nis 24, 2005
Uluslararası NARDIS JAZZ CLUB Genç Caz Vokal Yarışması
Genç Vokaller, Demolarınızı Bekliyoruz!
Nardis Jazz Club, tüm Türkiye çapında ilgilenen tüm vokalistleri 6 Mayıs Cuma gecesi finali yapılacak olan Nardis Genç Vokal Yarışması`nda yer almaya çağırıyor. Yarışmanın birincisi 12 Haziran 2005’te Estonya`da 5.si yapılacak NommeJazz Uluslararası Genç Jazz Şarkıcıları Yarışması`na (NommeJazz International Young Jazzsingers Contest www.nommejazz.ee ) katılmaya hak kazanacak.

Katılımcıların başvurularını 24 Nisan`a kadar yapmaları gerekiyor.

Seçmelere katılmak için adaylarda aranan şartlar; seçmelerin ne şekilde gerçekleştirileceği aşağıda belirtilmiştir. Şartname ayrıca Nardis Jazz Club’dan Kuledibi Sokak No:14 Galata) temin edilebilir.

NARDIS Genç Caz Vokal Yarışması Seçmeleri:
Katılma Koşulları, AMAÇ VE KONU: Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nın amacı, Türkiye`de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan genç vokalistlerin seslerini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyurmalarına destek olmaktır. AB sürecinde bulunduğu bu dönemde ülkemizin renkli kimliğini sanatçılarıyla festivallerde yansıttığı gibi, genç yetenekler aracılığıyla yarışmalarda sergilemesine önem veriyoruz. Tüm sanat dallarında olduğu gibi müzikte de gerçek anlamda bir yarışmanın olmadığına inanıyoruz. Yarışmalarda derece alanlar bu işi en iyi yapanlar olmadığı gibi, diğerleri de kötü olarak nitelendirilemez. Ancak bazı durumlarda bir kişinin diğerlerini de temsil etmek üzere seçilmesi gerekir. Onun için NARDIS olarak bu organizasyona “yarışma” adını istemeyerek veriyoruz. Bu organizasyonun sonunda “birinci” seçilmeyecek, sadece Estonya’ya gidecek vokalist seçilecektir. Bu nedenle 2. veya 3. gibi dereceler olmayacaktır. Bu yarışmada en başarılı bulunan vokal Estonya’da yarışma hakkı kazanacak, diğerleri Nardis Jazz Club programında yer alıp konser verebilecektir.

SEÇİM ve YÖNTEM: Katılımcıların demo kayıtlarını 24 Nisan 2005 tarihine kadar Nardis Jazz Club’a ulaştırması gerekmektedir. • 3 Mayıs`tan itibaren demo kayıtlarının birer kopyası Seçici Kurul üyelerine ulaştırılacaktır. 6 Mayıs’ta Nardis’teki canlı performanslarla değerlendirilek Final elemelerinde değerlendirmeyi yapacak Seçici Kurul üyeleri: • 6 Mayıs tarihinde Seçici Kurul, Nardis’te düzenlenecek özel gecede eleme sonrası yarışmaya hak kazananları canlı grup eşliğinde dinleyip son seçmeyi yapmak üzere biraraya gelecek ve aritmetik puanlama sistemiyle kayıtları değerlendirecektir. • Değerlendirme sonucu en fazla aritmetik puanı toplayan “bir” aday 12 Haziran 2005’de Estonya`da 5.si yapılacak uluslararası www.nommejazz.ee NommeJazz International Young Jazzsingers Contest`e gönderilecek; katılım, yol ve geceleme masrafları Nardis Jazz Club tarafından karşılanacaktır.

SEÇMELERE KATILIM KOŞULLARI: • Adayların 1 Ocak 2005 tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamaları gerekmektedir. • Adayların teslim edecekleri başvuru dosyasında; • CD formatında bir adet demo Demolarda seslendirilecek repertuarın 3 değişik stilde [medium swing, up tempo, ballad, blues, funky, bossa nova veya latin gibi] seçilmesi gerekmektedir. Demoların değerlendirilmesinde kayıt kalitesi bir kriter olmadığı için profesyonel bir stüdyoda yapılması şart değildir. Çalınan eserlerin ve bir müzisyenin çaldığı enstrümanın anlaşılabilir seviyede duyulması yeterli olacaktır. • Kısa bir özgeçmiş bulunması gerekmektedir. • Demo gönderen tüm adaylar, bu şartnamedeki hükümleri bütünüyle kabul etmiş sayılırlar. • Gönderilen başvuru dosyaları ve demo kayıtları istenirse Nardis’ten geri alınabilecektir.
DEĞERLENDİRME Seçici Kurul tarafından belirlenen ve Nardis Genç Vokal Yarışmasında birinci olan kişi 6 Mayıs gecesi dinleyiciler huzurunda ilan edilecektir. Yarışmanın birincisi 12 Haziran’da Estonya`nın başkenti Talinn’de 5.si yapılacak uluslararası www.nommejazz.ee NommeJazz International Young Jazzsingers Contest`de Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacaktır. BAŞVURU: Başvurularınızı doğrudan Nardis Jazz Club’a yapabileceğiniz gibi aşağıdaki e-posta adresleriyle iletişime geçebilirsiniz.
focan@nardisjazz.com, ofocan@prizma.net.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT