Doğan Güneşin Ülkesi: Japonya Turu

Doğan Güneşin Ülkesi: Japonya Turu

Gezi Rehberi Doğan Güneşin Ülkesi: Japonya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Osaka - Nara - Kyoto - Hakone - Tokyo

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Qatar Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Doha - Osaka - Tokyo - Doha - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 17, 2024 ~ May 26, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Doha

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Qatar Airways kontuarı önünde saat 17.00’ta buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Qatar Airways’in QR246 sefer sayılı uçuşu ile saat 20.05’te Doha’ya uçuş. Gecelememiz uçakta.

2. Gün

Doha - Osaka

Yerel saat ile 00.15’te Doha’ya inişin ardından uçak değiştirerek Qatar Airways’in QR802 sefer sayılı uçuşu ile saat 01.30’ta Osaka’ya uçuş. Yerel saat ile 17.00’ta Osaka’ya iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile otelimize transfer. Check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Osaka’daki otelimizde.

3. Gün

Osaka

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Osaka Şehir Turu için hareket. İlk olarak Japonya'nın Osaka kentinde bulunan ve bir Şinto tapınağı olan Sumiyoshi-taisha’yı ziyaret edeceğiz. Tapınak, MS 211 yılında İmparatoriçe Jingu'nun tahta çıkışının 11. yıldönümü anısına kurulmuş olup Japonya'daki tüm Sumiyoshi tapınaklarının ana tapınağıdır. 16. yüzyılda inşa edilen ve Japon ulusunun birleşmesinde önemli bir rol oynamış olan Osaka Kalesi ile turumuza devam ediyoruz. Osaka Kalesi, tamamı yaklaşık iki kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve bolca yeşil alan, spor tesisleri, çok amaçlı bir arena (Osakajo Salonu) ve Toyotomi Hideyoshi'ye adanmış bir türbe içeren bir park içinde yer alır. Park, genellikle Nisan ayı başlarında gerçekleşen kiraz çiçeği mevsiminde Osaka'nın en popüler noktalarından biri haline gelmektedir. Öğle yemeği için verilecek serbest zamanın ardından Osaka’nın eğlence merkezi haline gelmiş olan Dotombori’yi göreceğiz. Dotombori ve Shinsaibashi ziyaretlerinin ardından 173 metre yüksekliğindeki Umeda Gökdeleni’ni ve binanın 39. katındaki "Yüzen Bahçe Gözlemevi’ni göreceğiz. Tur bitiminde otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Osaka’daki otelimizde.

4. Gün

Osaka - Nara - Kyoto

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip Kobe Turu için otelden hareket. İlk durağımız Kiku-Masamune Sake Müzesi olacak. Edo Dönemi’nden bu yana sadece kuru sake üretme geleneğine bağlı kalan Kiku-Masamune’de hem sakenin yapılış aşamalarını görecek hem de tadına bakabileceğiz. Müzede bulunan ekipmanların neredeyse tamamı Ulusal Somut Halk Kültür Varlığı olarak sınıflandırılmakta ve ziyaretçilerin bira üreticilerinin yaşamları ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmesine olanak tanımaktadır. Mğze ziyaretinin ardından şu anda dünyanın en uzun asma köprüsü olma ünvanını elinde tutan Akashi Kaiko Köprüsü’nü göreceğiz. Kobe şehrini Awaji-shima Adası'na bağlamak için Akashi Boğazı boyunca uzanan köprü Maiko Parkı’nda bulunuyor. Ardından öğle yemeği için serbest zaman vereceğimiz Kobe Harborland Umie alışveriş merkezine gidiyoruz. Alışveriş merkezinde mağazaların ve popüler restoranların da aralarında bulunduğu 225 mağaza bulunuyor. Öğle yemeğini yiyip biraz alışveriş yaptıktan sonra mevsim çiçekleri ve muhteşem dağ manzarasıyla Japonya'nın en büyük botanik bahçesi olan Kobe Nunobiki Botanik Bahçesi ile turumuza devam ediyoruz. Botanik bahçesine teleferikle çıkıyor ve sadece güzel mevsimlik çiçekleri değil, aynı zamanda Kobe ve Osaka Körfezi'nin muhteşem manzarasını da izleme fırsatı buluyoruz. Turumuzun bitiminde Kyoto’ya doğru devam ediyoruz. Otele varışımızla bereber check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Kyoto’daki otelimizde.

5. Gün

Kyoto

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Kyoto Turu için otelden hareket. İlk durağımız bir Tendai Budist tapınağı olan ve 1164 yılında Taira no Kiyomori tarafından İmparator Go-Shirakawa için kurulmuş Sanjusangendo Tapınağı olacak. Sanjusangen-do 1266'dan kalma ve Japonya'nın Ulusal Hazinesi olarak belirlenmiş devasa uzun hondosu ve heykel koleksiyonuyla bilinmektedir. İkinci durağımız ise Arashiyama Bambu Ormanı olacak. 500 metrelik bir yürüyüş parkuru bulunan ormanda yürüyüş yapabilir ve rüzgarın bambular arasından geçerek ortaya çıkardığı sesleri dinleyebiliriz. Bambu Ormanı ziyaretimizde 155 metre uzunluğundaki Togetsukyo Köprüsü’nü ve bir zen budist tapınağı olan Tenryu-ji Tapınağını da göreceğiz. Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından Altın köşk olarak da bilinen Kinkakuji Tapınağı ile turumuza devam edeceğiz. Kinkakuji Tapınağı, Kitayama bahçe düzenleme sanatının kusursuz bir örneği olarak dünyaca kabul görmüştür. Bu özellikleri sayesinde 1994 yılı itibarıyla eski başkent Kyoto'nun önemli kültür varlığı olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır. Kinkakuji’nin ardından Kiyomizu Tapınağı ile yolumuza devam ediyoruz. Kiyomizu Tapınağı ilkbahar ve sonbaharda rengarenk bir deniz halinde patlayan çok sayıda kiraz ve akçaağaç ağacının yanı sıra uzaktaki Kyoto şehrinin güzel manzaralarını sunuyor. Sahneyle birlikte çivi kullanılmadan inşa edilen ana salon, tapınağın ana ibadet nesnesini, on bir yüzlü, bin silahlı Kannon'un küçük bir heykelini barındırıyor. Kiyomizu’nun ardından Kyoto'nun ünlü geyşa bölgesi olan Gion’u ziyaret edeceğiz. Gion ziyaretimizde Geiko (geyşalara Kyoto’da verilen isim) ve Maiko'ların (Geiko çırakları) eğlendikleri ve alışveriş yaptıkları dükkanlar, restoranlar ve Ochaya (çay evleri) göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun son durağı bir zamanlar Gion Mabedi olarak adlandırılan Yasaka Mabedi olacak. Japonya'nın Kyoto şehrinin Gion Bölgesinde bulunan bir Şinto mabedi olan Yasaka Mabedi’nin ardından otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Kyoto’daki otelimizde.

6. Gün

Kyoto – Nara – Kyoto

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Nara Turu için otelden hareket. Yol üstünde ilk durağımız Kyoto'nun ormanlık Higashiyama dağlarının eteklerinde yer alan Nanzenji Tapınağı olacak. Nanzenji Tapınağı tüm Japonya'daki en önemli Zen tapınaklarından biridir. İkinci durağımız bir başka zen tapınağı olan ve Kyoto'nun doğu dağları (Higashiyama) boyunca uzanan Ginkakuji Tapınağı olacak. İlk olarak Kinkakuji'den (Altın Köşk) örnek alınarak inşa edilen villa Yoshimasa'nın 1490'daki ölümünden sonra Zen tapınağına dönüştürüldü. Tapınak ziyaretlerinin ardınan Nara’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Varışımızla birlikte öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Verilecek serbest zamanın ardından Todaiji Tapınağı ile turumuza devam ediyoruz. Todaiji, dünyanın en büyük ahşap yapısı olmasının yanı sıra dünyanın en büyük Buda heykeli olan ve Japoncada Daibutsu denen heykeli de bünyesinde barındırmaktadır. Todaiji’nin ardından Nara Park ziyaretimizi de gerçekleştiriyoruz. Nara Park, Wakakusa Dağı'nın eteğinde bulunan halka açık bir parktır. 1880 yılında kurulmuş olup Japonya'nın en eski parklarından biridir. Parkta serbestçe dolaşan 1.200'den fazla vahşi sika geyiği bulunmaktadır. Bu vahşi geyikler sebebiyle Nara Geyik Parkı olarak da anılır. Nara gezimizin ardından Kyoto’ya dönüyoruz. Kyoto’ya dönüşümüzle birlikte bir Şinto tapınağı olan ve 711 yılında Hata-no-Iroko tarafından bulunduğu söylenen Fushimi Inari Shrine ziyaretimizi de gerçekleştirip otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Kyoto’daki otelimizde.

7. Gün

Kyoto - Hakone - Tokyo

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip Hakone Turu için otelden hareket. Kyoto İstasyonu’ndan Dünya’nın ilk hızlı treni olan Shinkansen ile Misahima İstasyonu’na varıyor ve Hakone turuna başlıyoruz. Hakone Turumuza bir volkanik oluşum olan Owakudani Vadisi ile başlıyoruz. Owakudani yaklaşık 3000 yıl önce Hakone Dağı'nın son patlaması sırasında oluşan bir kraterin etrafında bulunan vadidir. Bugün bölgenin büyük bir kısmı kükürtlü dumanların, kaplıcaların ve sıcak nehirlerin bulunduğu aktif bir volkanik bölgedir. Hakone’den teleferikle yukarı çıkarak bu muhteşem güzellikteki manzaranın da keyfini çıkaracağız. Öğle yemeği için verilecek serbet zamanın ardınan Ashi Gölü’nü de ziyaret ettikten sonra Tokyo’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Tokyo’ya varışımızla birlikte konaklama yapacağımız otelimize gidiyoruz. Otele varışımızla bereber check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Tokyo’daki otelimizde.

8. Gün

Tokyo

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Tokyo Turu için otelden hareket. İlk durğımız Tokyo'nun Shibuya semtinde bulunan bir Şinto tapınağı olan Meiji Shrine’i olacak. Tapınak İmparator Meiji ile İmparatoriçe Shoken'ın ruhlarına adanmıştır. Tapınak ziyaretinin ardından Tokyo'nun Harajuku İstasyonu çevresindeki bölgede bulunan Takeshita Caddesini ziyaret ediyoruz. Harajuku'nun sembolü ve Japonya'daki pek çok moda trendinin doğduğu yer olan Takeshita Dori (Takeshita Caddesi), Tokyo'nun gençlerini hedef alan mağazalar, butikler, kafeler ve fast food mekanlarının sıralandığı yaklaşık 400 metre uzunluğunda dar bir caddedir. Ardından Tokyo’nun en kalabalık bölgelerinden biri olan Shibuya’yı ziyaret edeceğiz. Japonya'nın resmi olmayan simge yapılarından biri olan Shibuya’daki Hachiko heykelini görüp fotoğraf çektireceğiz. Heykel, ölümünden sonra bile her gün Shibuya İstasyonu'nda sahibini bekleyen sadık Akita köpeğine saygı duruşu niteliğindedir. Bugün Tokyo'nun en popüler buluşma yerlerinden biridir. Öğle yemeği için verilecek serbest zamanın ardından Ana Saray’ı ziyaret edeceğiz. İmparatorluk ailesinin özel konutları, arşiv, müze ve idari ofisler olmak üzere birçok binayı içeren Tokyo İmparatorluk Sarayı, 15. yüzyılda Şogu'nun ikamet ettiği eski bir kalenin bulunduğu alana inşa edilmiştir. 19. yüzyılda, İmparator Meiji kraliyet hanesini Kyoto'dan Tokya'ya taşıdığında burası da kraliyet ailesinin mülkü olmuştur. Binaların çoğu İkinci Dünya Savaşı'nda tahrip edildiğinden dolayı, bugün saraydan kalan en eski eşyalar sadece 50 yıllıktır. İmparatorluk Sarayı’nın ardından Tokyo Kulesi’ni de görüp fotoğraf molası veriyoruz. Lüks butiklerin yanı sıra birinci sınıf kokteyl ve suşi barlarıyla dolu olan şehrin en popüler alışveriş bölgelerinden biri olan Ginza bölgesi ile turumuza devam ediyoruz. Ginza, dünyanın en lüks alışveriş bölgelerinden biri olarak bütün dünyadan sayısız turiste ev sahipliği yapmaktadır. Alışveriş yapmak için verilecek serbest zamanın ardından otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Tokyo’daki otelimizde.

9. Gün

Tokyo - Doha

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirerek Tokyo şehir turuna devam ediyoruz. Bugünkü ilk durağımız Tsukiji Balık Pazarı olacak. Pazarda taze ve işlenmiş deniz ürünlerinin yanı sıra, deniz ürünlerinin servisinde ve pişime hazırlanması sırasında kulllanılan özel bıçaklar ve benzer malzemeler de bulabilirsiniz. Sıradaki durağımız önce bir Budist tapınağı olan, Tokyo’nun en eski ve en renkli tapınaklarından biri olarak kabul edilen Asukasa Tapınağı ya da diğer bir adıyla Sensoji Tapınağı olacak. Santa-jama (Üç Tanrının Tapınağı) olarak da adlandırılan Asakusa, hem turistler hem yerel halk tarafından oldukça ilgi görmektedir. II. Dünya Savaşı'nın son senesindeki bombalı saldırılardan sonra Tokyo'da ayakta kalabilen nadir tapınaklarındandır, bu sebeple binanın orijinal yapısı hâlâ bozulmamıştır. Tapınak her sene mayıs ayında düzenlenen Santa Festivali'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Efsaneye göre 2 balıkçı erkek kardeş tarafından, merhamet tanrıçası Kannon’a saygılarını sunmak adına inşa edilmiş olan Asukasa Tapınağı’nın ardından Nakamise adı verilen alışveriş caddesini görüyoruz. Ardından, Tokyo’nun dünya çapındaki en ünlü mahallelerinden biri olan Akihabara ziyaretimiz ile turumuza devam edeceğiz. Akihabara, küçük işporta tezgahlarından çok büyük alışveriş merkezlerine kadar farklı türde elektronik mağazalarıyla ünlü son derece kalabalık bir alışveriş bölgesidir. Elektronik kenti olarak da bilinen Akihabara’daki turumuzun ardından öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından dijital sanat ile doğanın güzelliğini birleştiren yeni nesile yönelik bir müze olan TeamLab Planets’i ziyaret ediyoruz. Işık, su ve sesin birlikte ortaya çıkardığı ahengi deneyimledikten sonra Tokyo Körfezi'ndeki insan yapımı bir adada yer alan popüler bir alışveriş ve eğlence bölgesi olan Odaiba ziyaretiyle birlikte turumuzu sonlandırıyoruz. Haneda Havalimanı’na transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Qatar Airways’in QR4851 (JL059) sefer sayılı uçuşu ile saat 22.50’te Doha’ya uçuş. Gecelememiz uçakta.

10. Gün

Doha - İstanbul

Yerel saat ile 04.40’ta Doha’ya inişin ardından uçak değiştirerek Qatar Airways’in QR239 sefer sayılı uçuşu ile saat 07.30’ta İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 11.45’te İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Tren ile Ulaşım

- Programda Belirtilen Turlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Bahşişler

+ İçecekler

Konaklama Bilgileri :
Osaka (2 Gece): 4* Sheraton Miyako Hotel Osaka Vb.
Kyoto (3 Gece): 4* Rihga Royal Hotel Kyoto Vb.
Tokyo (2 Gece): 4* Hotel Monterey Ginza Vb.

Uçuş Bilgileri :
17 Mayıs 2024 Qatar Airways QR246 IST-DOH  20.05-00.15 (+1)
18 Mayıs 2024 Qatar Airways QR802 DOH-KIX  01.30-17.00

25 Mayıs 2024 Qatar Airways QR4851 HND-DOH 22.50-04.40 (+1)
26 Mayıs 2024 Qatar Airways     QR239  DOH-IST   07.30-11.45
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT