İskandinavya & Norveç Fiyort Turu - Tüm Ekstra Turlar Dâhil!

İskandinavya & Norveç Fiyort Turu - Tüm Ekstra Turlar Dâhil!

Gezi Rehberi İskandinavya & Norveç Fiyort Turu - Tüm Ekstra Turlar Dâhil!

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Kopenhag - Malmö - Göteborg - Oslo - Stockholm

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul (Saw) - Kopenhag - Stockholm - İstanbul (Saw) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 27, 2024 ~ May 4, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Kopenhag

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Pegasus Hava Yolları kontuarı önünde uçuştan 3 saat önce buluşma. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yollarının PC 1071 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.40’da Kopenhag’a hareket. Yerel saat ile 12.00’de varışın ardından alanda bizleri bekleyen otobüs ile Kopenhag şehir turumuz başlıyor. Danimarka’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Kopenhag’da yapacağımız şehir turu esnasında Nyhan kanalı, Christianborg Kalesi, Glypthoteki Amelienborg Sarayı ve Stroget alış veriş caddesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.

2. Gün

Kopenhag

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından Tivoli Bahçeleri turuna katılıyoruz. 1843 yılında Georg Carstensen tarafından kurulan bu eğlence merkezi her ne kadar  bir bahçe olarak anılsa da oldukça büyük bir lunaparktır ve günümüzde Kopenhag ile özdeşleşmiş durumdadır. Hemen her lunaparkta bulunan ve 1914 yılında tarih sahnesine çıkan hız treni ilk olarak burada kullanılmıştır. İçerisinde birçok oyun parkını barındıran ve her yaş grubuna hitap eden bu merkezde keyifli vakitler geçireceksiniz. Tivoli bahçeleri turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.

3. Gün

Kopenhag - Malmö - Göteborg

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından İsveç’in 3. büyük şehri olan Malmö’ye hareket ediyoruz. Eski adı Malmhaug olan ve kum yığını anlamına gelen Malmö’ye varışımızla birlikte şehir turumuz başlıyor. Şehir turumuz esnasında Stortorget Meydanı, City Hall, kafe ve restoranlarıyla cıvıl cıvıl Lilla Torg Meydanı ve Sankt Petri kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından İsveç’in 2. büyük şehri olan Göteborg’a hareket ediyoruz. Temelleri İsveç Kralı IX. Charles tarafından Göta Nehri üzerinde kurulmuş olan, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile herkesi büyüleyen Göteborg aynı zamanda İskandinavya'nın en büyük liman şehridir. Kanalları ile ünlü bu şehirde Avenue Bulvarı, Gustav Adolf meydanı, Poseidon heykeli, Botanik parkı, opera ve tiyatro binaları görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelde.

4. Gün

Göteborg - Oslo

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından Norveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Oslo’ya hareket ediyoruz. Oslo,ismini 1925’te almış ve ülkenin kültürel ve finans merkezi haline gelerek gelişimini devam ettirmiştir. Varışımızla birlikte şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında; Kraliyet Sarayı, Belediye Sarayı, Ulusal Tiyatro, Oslo Katedrali, Karl Johans Caddesi, Opera Binası, Akershus Kalesi ve Frogner Parkı bulunmaktadır. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.

5. Gün

Oslo

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Flam Fiyort turuna katılıyoruz. Norveç denilince ilk aklımıza gelen ,buz hareketleriyle oluşmuş geniş ve uzun vadilerin içine deniz suyunun ya da tatlı suyun dolmasıyla meydana gelen muhteşem güzellikteki fiyortları gözlemleyeceğimiz  Flama hareket ediyoruz.  Flam’a varışımızın ardından gemi turumuza başlıyor ve güverteden karlı tepelerden süzülen şelalelerle, tabloları andıran küçük köylerle ve seyrine doyum olmayan doğal oluşumları gözlemleyerek geçireceğimiz unutulmaz dolu anlardan sonra gemiden ayrılıyor ve ardından Flamsbana Tren turuna katılıyoruz. Dünyanın en iyi 10 tren yolculuğundan biri kabul edilen Flamsbana tren yolculuğunda en eşsiz muhteşem manzaraları görme fırsatı bulurken aynı zamanda dünyanın en dik demiryolu hattı olarak bilinen, her kilometresi farklı görsel sürprizlerle dolu 20 km’lik Flamsbana yolculuğunu tamamlıyoruz. Unutamayacağınız bu muhteşem tren yolculuğunun ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelde.

6. Gün

Oslo - Stockholm

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan,  yüzyıllardır da ülkenin kültür, sanat ve ekonomi merkezi olan Stockholm’e hareket ediyoruz. Malaren Gölü’nün şehri güzelleştiren kanalları, renkli binaları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle her daim turistlerin uğrak yeri olmayı başaran Stockholm ‘de yapacağımız şehir turu esnasında; Fjallgatan Tepesi, Belediye Sarayı, Ulusal Tiyatro Binası, Borsa Binası ve şehrin en merkezi parkı olan Kungstradgarden görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.

7. Gün

Stockholm

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Djurgarden Adası  ve Vasa Gemisi Müzesi turuna katılıyoruz.Uzun süre kraliyet ailesinin özel mülkü olarak kalan doğa harikası Djurgarden adası aynı zamanda dünyanın ilk ulusal şehir parkı özelliğine sahiptir. Burada yapacağımız turun ardından Vasa Gemi Müzesine gidiyoruz. İsveç kralı 2. Gustav Adolf tarafından inşa edilmiş olan Vasa Gemisi ,1628 yılında batmış ve deniz altındaki batığı 1961 yılında keşfedilmiştir. 69 metre uzunluğu, 52 metre yüksekliği ve 1200 tonluk ağırlığıyla ihtişamlı İsveç donanma gemilerinden olan Vasa, içindeki sanat koleksiyonuyla ve 2 milyonu aşkın ziyaretçisiyle Stockholm’ün en gözde müzesidir. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.

8. Gün

Stockholm - İstanbul

Otelden alacağımız sabah kahvaltısının ardından rehberimizin belirteceği saatte buluşuyor ve dönüş uçağımız için havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yollarının PC1282 sefer sayılı uçuşu ile saat 16.30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket ediyoruz. Yerel saat ile 21.05’de varışın ardından turumuzun sonlandırıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

+ Şehir Vergileri

+ Ekstra Turlar

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır. 

Örnek Oteller;
KOPENHAG
3* Zleep Hotel Ballerup vb. ( 20-25 Km)
GÖTEBORG
4* Best Western Landvetter vb. (20-25 Km)
OSLO
3* Scandic Lillestrøm vb. (20-25 Km)
STOCKHOLM
4* SCANDIC UPPLANDS VÄSBY vb. (20-25 Km)


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT