Kapadokya Konya Pamukkale Turu

Kapadokya Konya Pamukkale Turu

Gezi Rehberi Kapadokya Konya Pamukkale Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehri - Ürgüp - Güvercinlik Vadisi  - Paşabağ - Avanos - Nasreddin Hoca Türbesi - Pamukkale - Kaklık Mağarası

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22:30 Şişli Acente Ofis Önü - 23:30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23:45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 00:00 Gebz e Center Avm Önü - 00:30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı Yönü) - 00:40 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (Rotatem Karşısı) - 01:20 Adapazarı Otoban Çıkışı Total Benzin İstasyonu Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 9, 2024 ~ May 12, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Kalkış noktaları önünden hareket ile gece yolculuğu ile başlıyor.

2. Gün

Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehri - Ürgüp - Güvercinlik Vadisi - Paşabağ Vadisi - Develi Vadi - Avano - Türk Gecesi

3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağı’na borçlu olan, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alıyoruz. Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası, Melendiz Çayı’nın oluşturduğu doğa harikası bir kanyon-vadi olan Ihlara Vadisi’ne gidiyoruz. Burada Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliselerini geziyoruz (Yol çalışması olduğunda Belisırma Köyünden giriş yapılarak, Kırkdamaltı Kilisesi gezilecektir). Güzel bir yürüyüşün ardından düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri (Kaymaklı Yeraltı Şehri veya Özkonak Yeraltı Şehri) olacak. Güvercinlik Vadisinde verdiğimiz kısa bir molanın ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’da Kızılırmak’ı görüp, Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak - çömleklere dair bilgi alıyoruz. İlginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi (Dervent Vadisi) gezisinin ardından Ürgüp'ü panoramik görerek Şarap Mahzenlerini gezip Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Ardından Şapkalı Peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacaları’nı görüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.

3. Gün

Balon Veya Seyir Turu - Sultan Han - Konya - Mevlana Dergahı - Akşehir - Nasreddin Hoca Türbesi - Denizli

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında başlıyor. (Kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ekstra BALON TURU, ATV TURU Veya Balon Seyir etkinliklerine katılabilirler) Aksaray üzerinden ilk durak noktamız olan Sultan Han'a hareket ediyoruz. I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmış, içinde bulunan tüm yapı özellikleri itibariyle Sivas’taki Gök Medrese'ye benzeyen Sultan Han'da kısa bir molanın ardından Konya'ya hareket ediyoruz. Sonrasında 1.Alaeddin Keykubad’ın tamamladığı Alaeddin Tepesi üzerindeki Alaeddin Camii çevresinde otobüsle yapılan panoramik tur sonrasında Selimiye Cami, Üçler Türbesi (Üç Erenler Türbesi), Mevlana, babası ve Sultan Veled’in sandukaları ile bir çok ulemanın çini sandukalarının bulunduğu Mevlana Müzesi ile Mevlevi Dergahı gezilerini gerçekleştiriyoruz. Dergah gezimizin ardından öğle yemeğimizde Konya’nın meşhur etli ekmeği, Mevlana pidesi ve tandırından yeme imkanına sahip oluyoruz. Öğle yemeğimizin ardından göle çaldığı umut mayası, ters bindiği eşeği, cübbesi ile kavuğu ve yüzyıllardır ayakta kalan türbesiyle, Akşehir'in tamamlayıcısı ve vazgeçilmez bir parçası olan Nasreddin Hoca'nın türbesini görmek için Akşehir'e hareket ediyoruz. Akşehir'de ki kısa bir molanın ardından  Denizli'ye hareket ediyoruz.

4. Gün

Balon Turu - Pamukkale - Kaklık Mağarası - Afyonkarahisar Lezzet Turu

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında (Kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ekstra BALON TURU etkinliklerine katılabilirler), doğal bir güzellik cenneti olan Pamukkale ve antik kent Hierapolis'e doğru yola çıkıyoruz. İlk olarak travertenlerin eşsiz beyazlığında adeta pamuk tarlalarının ortasında dolaşıyoruz. Yürüyüşlerimizle, doğanın muhteşem tasarımına hayranlıkla şahitlik ediyoruz. Doğal termal suların yer şekillerini oluşturduğu bu eşsiz manzarada bol bol fotoğraf çekerek anılarımıza kalıcı izler bırakıyoruz. Pamukkale'nin büyülü güzelliklerinden sonra, tarihle iç içe bir gezinti için Hierapolis Antik Kenti'ni rehberimizin anlatımlarıyla, Roma dönemine ait kalıntıları geziyoruz. Antik tiyatro, Roma hamamları, Apollon Tapınağı ve diğer tarihi yapılar arasında adım atarak, geçmişin tozlu sayfalarında bir yolculuğa çıkıyoruz. Hierapolis Antik Kenti'nde gezimizin en büyülü duraklarından biri, tarihin derinliklerine uzanan mistik bir atmosfere sahip olan Antik Havuz'dur. Antik Havuz, Roma döneminde yapılmış termal su havuzudur ve günümüzde hala ziyaretçilerine doğal bir spa keyfi sunmaktadır. İsteyen misafirlerimiz havuza girerek antik kent gezimizin yorgunluğunu atabilirler (EKSTRA). Sonrasında tekstil mağazasını gezip alışverişlerimizi yapıyoruz. Mağaza gezimizin ardından Kaklık Mağarası'na hareket ediyoruz. Kaklık Mağarası, damlataşı, sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup, Pamukkale'de bulunan travertenlere benzer ve traverten basamaklarıyla eşine rastlanmaz güzelliktedir. Bu yüzden Küçük Pamukkale veya Mağara Pamukkale olarak da adlandırılmıştır. Mağara gezimizin ardından UNESCO tarafından tescilli Gastronomi şehrimize, Afyonkarahisar'a doğru hareket ediyoruz. Afyonkarahisar'da gezeceğimiz yerler arasında Afyon Ulu Camii (Restorasyon nedeni ile kapalı değilse) ve Tarihi Evler olacaktır. Afyon merkezinde alışveriş (Kaymaklı Lokum, Sucuk, Pastırma, Ekmek Kadayıf, Afyon bükmesi) molası veriyoruz. Alışveriş molamızın ardından Kütahya - Eskişehir üzerinden akşamın ilerleyen saatlerinde İstanbul’a varıyoruz. Bir sonrak acente organizasyonunda tekrar görüşmek üzere, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz. Hoşçakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Akşam Yemekleri

- Sabah Kahvaltıları

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT