Kuzey Ege Turu

Kuzey Ege Turu

Gezi Rehberi Kuzey Ege Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Assos - Athena Tapınağı - Kadırga Koyu - Adatepe Köyü - Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Kaz Dağları - Bergama

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü - 00.00 Gebze Center Avm Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 10, 2024 ~ Tem 14, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz, 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı)- 23.45 Kartal Yemek Center - 00.00 Gebze Center Avm Önünden hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Assos - Athena Tapınağı - Kadırga Koyu - Adatepe Köyü

Turumuz, sabah ekstra olarak yolda alacağımız kahvaltının ardından Assos'a hareket ediyoruz. Assos’a vardığımızda kısa bir tırmanışın ardından M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adasını görebilirsiniz. Sonrasında mavi bayraklı plajlarımızdan biri olan Kadırga Koyuna giderek denizin keyfini çıkarıyoruz. Denizin keyfini çıkardıktan sonra dantel gibi sokakları ve taş evleri ile sizleri büyüleyecek Adatepe Köyü'ne hareket ediyoruz. Rehberimiz eşliğinde köyümüzü gezdikten sonrasında kalacağımız otele hareket ediyoruz.

3. Gün

Ayvalık – Cunda Adası – Şeytan Sofrası – Ayvalık Mavi Yolculuk Tekne Turu – Yüzme Molaları

Turumuz, otelde alacağımız kahvaltının ardından,  göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve koyları kuşbakışı seyretmek için çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık Adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası’na hareket ediyoruz. Burada Şeytanın Ayak İzini simgeleyen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Midilli Adası’nın da yer aldığı manzaralar eşliğinde hatıra fotoğraflarımızı çekerken çaylarımızı yudumluyoruz. Ardından  Ayvalık’a hareket ediyoruz. Ayvalık’ta şehir merkezinde kısa bir gezinti yapıyoruz. Bu gezintide çarşıda alışveriş yapabilir, kiliseden çevrilen Saatli Cami’yi gezebilirsiniz.  Serbest vaktin ardından sizleri, teknemize bineceğimiz liman bölgesinde buluşarak eşsiz güzellikteki koylara doğru teknemiz ile açılıyoruz (EKSTRA). Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Alibey Koyu, Tımarhane Koylarını görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. (Tekne Turuna gelmeyecek olan misafirlerimiz Sarımsaklı Plajında Günü geçirebilirler. Akşam Buluşma noktası Cunda Adası Olacaktır.) Tekneden Cunda (Alibey) Adası'nda ayrılıyoruz. Burada Taksiyarhis Kilisesinin yanından geçerek, Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda yapacağımız yürüyüş sonrasında yel değirmenlerini görebilirsiniz. Buradan tüm Ayvalık manzarasının fotoğrafını çekebilirsiniz. Cunda Adası gezimizin ardından Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünden geçerek otelimize hareket ediyoruz.

4. Gün

Gün Boyu Deniz Ve Plaj İmkânı - Dileyenler İçin Jeep Safari – Kaz Dağları

Turumuz, sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası, misafirlerimiz günü deniz ve güneşle baş başa geçiriyorlar. Dileyen konuklarımız gün boyu denize girebilirler. Dileyen konuklarımız ise (Ekstra) Altınoluk’ta bizi bekleyen jeeplerimize binerek Dünya'nın 2.büyük oksijen deposu olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olan Kaz Dağlarını gezecekler. Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Ayı Kapıları ve Çoban Merası gezilerini kapsayan, doğa ile içi içe geçirilmiş bir günün ardından otelimize dönüyoruz. Katılan arkadaşlarınızdan duyacağınız övgüler sonrasında, bu aktiviteye katılmadığınıza pişman olabilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. Gün

Zeytinyağı Fabrikası - Kozak Yaylası - Bergama - Soma - Darkale Köyü

Turumuz, sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Özgün Zeytinyağı Fabrikasına giderek zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgi alıyoruz. Zeytinyağı fabrika gezimizin ardından  fıstık çamı ormanlarıyla kaplı devasa bir yeşil alan Kozak Yaylası'na hareket ediyoruz. Dünyanın en önemli çam fıstığı üretim merkezlerinden biri olan Kozak Yaylası, temiz havası, kendine has gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı dağ köyleri, yemyeşil bir denizi andıran fıstık çamı ağaçlarıyla Ege Bölgesi’nin en huzurlu doğayla buluşma noktalarından. Kozak Yaylası yolunda en güzel köylerden biri olan Demircidere Köyün'de mola veriyoruz. Köyün merkezinde yeralan küçük Etnoğrafya Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra köy kahvesinde kısa bir mola veriyoruz. İsteyen misafirlerimiz burada ev yapımı şarap alabilirler. Sonrasında doğal güzelliklere ve oksijene doyarak Bergama'ya ulaşıyoruz. Bergama merkezde M.S 2. yy’da İmparator Hadrian döneminde inşa edilmiş tapınağı (halk arasında Kızıl Avlu'yu) ziyaret ediyoruz.  Sonrasında Çiçeksever Kebap Salonunda   kasap köfte, piyaz üstüne de kaymaklı, cevizli, tahinli kemalpaşa tatlısının tadına bakıyoruz. Yorgunluk kahvelerimizi Tarihi Arastada içiyoruz.  Sonrasında Kınık üzerinden Soma'ya hareket ediyoruz. Soma'da Emir Hıdır Bey Camii'ni (Çarşı Camii) ziyaret ediyoruz.  Camii'nin içi yaşam dolu bir ev, bir köşk, bir konaktır adeta. Her camide göremeyeceğimiz ve insana yaşama sevinci verir güzellikte havuz resimleri, yeşillikler içerisinde ev, konak resimleriyle köprü, kale, bayraklı gemi ve meyve resimleri var. Bu tarihsel güzelliği ziyaret ettikten sonra Soma şehir merkezine yakın olan Darkale'ye hareket ediyoruz. Derince bir vadinin içine gizlenmiş ve sırtını yüksek, kayalık dağlara yaslamış bir köy Darkale, adı çok fazla duyulmasa da umutla ve sabırla ortaya çıkarılmayı bekleyen gizli kalmış bir hazine. İlk olarak köyümüzde Kırkoluk Camii (dışarıdan) ve şadırvanını ziyaret ediyoruz. Sonrasında Beypazarı, Safranbolu, Kula evleri gibi klasik Osmanlı mimarisinin örneği yapıları, dar sokakları ve doğal güzellikleri görmek için kısa bir yürüyüş ile köyü geziyoruz. Köy gezimizin ardından kısa bir çay molası veriyoruz. Sonrasında Savaştepe - Bursa üzerinden İstanbul yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka acente seyahatinizde görüşmek üzere sizlerden ayrılıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT