Makedonya - Kosova Turu

Makedonya - Kosova Turu

Gezi Rehberi Makedonya - Kosova Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Üsküp - Ohrid - Üsküp - Prizren - Priştine

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul (Saw) - Üsküp - Priştine - İstanbul (Saw) -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 15, 2024 ~ May 19, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul – Üsküp - Ohrid

Sabiha Gökçen Dış Hatlar Terminal’inde buluşma. Makedonya başkenti Üsküp’e uçuyoruz. Üsküp’e varışımız ile birlikte, otobüsümüz ile  1 saatlik mesafedeki, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış şirin bir kasaba şehri olan Kalkandelen’e (Tetovo) otobüsümüzle geçiyoruz. Kalkandelen’de iki önemli durağımızdan birincisi dönemin buradaki Bektaşî merkezi Harabati Baba Tekkesi. Tekkenin 15 yıllık bekçisi ve bakıcısı Tetovo’lu Cemali’den tekke hakkında bilgi aldıktan sonra tekkenin diğer köşesinde mukim Bektaşi dervişi Abdulmuttalip’in yanına geçiyor ve tekkenin tarihini ve yapılan çalışmaları bir de ondan dinliyoruz. Ardından aracımızla 1833 yılında Abdurrahman paşa tarafından yaptırılan Alaca Cami ni geziyoruz. Caminin hayvan kanı, bitki kökleri ve yumurta akı karıştırılarak oluşturulan boya ile yapılmış iç ve dış süslemeleri sizleri büyüleyecek. Süslemeler Osmanlı eserlerinde nadir raslanan Barok tarzıdır. Ardından Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Ohrid’e doğru hareket ediyoruz. Ohrid’e varışımızla şehir turuna başlıyoruz. İlk durağımız Ohrid şehir merkezi ve limanı olacaktır. Osmanlı’nın Balkanlar’daki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir turu, yine Ohrid’de bizi karşılayacak yerel rehebrimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında; Asırlık çınar, Zeynel Abidin Paşa Tekkesi ( Halveti Tekkesi ), Ali Paşa Camii, Şehir Meydanı ve İnci Dükkanları ile meşhur Ohrid Çarşısı, Ohrid Pazar yeri, Aziz Klement Heykeli, Safranbolu’yu andıran sokaklarda MÖ 2. Asırda Çin’de uygulanan teknikle kağıt yapımı görebileceğimiz dükkan, Ayasofya Kilisesi, Antik Tiyatro göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Ohrid gölüne nazır yerel restoranımızda alacağımız akşam yemeğimizin sonrasında konaklama Ohrid’teki otelimizde.

2. Gün

Ohrid - Üsküp

Kahvaltımızın ardından otelimizden check out yaparak ayrılıyor ve Ohrid şehir merkezine geçiyoruz. Burada serbest zaman olarak vakit geçirdikten sonra Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varışımızla birlikte ilk olarak Üsküp’ün eteğine kurulduğu Vodno dağına çıkıyor ve şehri tepeden görme imkanı buluyoruz. Vodno dağına çıkarken kendinizi Bursa Çekirge yolunda hissedeceksiniz. Daha sonra otobüsümüzle Üsküp’ün çevresinde panoramik bir tur yapıyoruz. Turumuz esnasında görülecek yerler ; Makedonya Meclis Binası, Dışişleri Bakanlığı Binası, Üniversite Kütüphanesi, ABD’nin dünyadaki en büyük büyükelçilik binası, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik binası, 1. Dünya Savaşından kalma Fransız Mezarlığı. Daha sonra Üsküp kalesi yakınında otobüsümüzden iniyor ve Üsküp’te bizi bekleyen yerel rehebrimiz ile birlikte yaya olarak şehir turumuza başlıyoruz. Osmanlı İmparatorluğunun 500 yıldan fazla hüküm sürdüğü ve hala eski halini koruyabilmiş orijinal adı ile Üsküp Türk Çarşısında yaya turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında Mustafa Paşa Camii, Kuyumcular Sokak, Arasta Camii, Vardar Nehri üzerine inşa edilmiş ve Üsküp’ün simgesi Taşköprü, Türk ve Yahudi Mahallesi, Davut Paşa Hamamı, Çifte Hamam, Murat Paşa camii, Sulu Han - Kapan Han - Kurşunlu Han, 2011 de Yunanistan’la isim krizine neden olan devasa Büyük İskender Heykeli, Büyük İskender’in babası 2. Filip Heykeli, Vardar Nehri, Makedonya Arkeoloji Müzesi ve Arşiv binası, Ulusal Tiyatro Binası, Direniş Müzesi, Kiril alfabesini bulan azizler Kiril ve Metodi’nin heykelleri, 17. Yy dan kalma Aziz Spas Kilisesi, Rahibe teresa anıtı ve Teresa müzesi, 1963 depreminde yıkıldığı hali ile duran Eski Tren İstasyonu binası görülecek yerler arasındadır. Yaya turumuzun ardından serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte tekrar buluşuyor ve akşam yemeği için yerel restoranımıza geçiyoruz. Yemeğin ardından konaklama Üsküp’teki otelimizde.

3. Gün

Üsküp

Kahvaltımızın ardından Matka kanyonuna gidiyoruz. Matka kanyonunda gezilerimizi tamamladıktan sonra Üsküp şehir merkezinde serbest zaman olarak vakit geçireceğiz. Akşam yemeği ve konaklama Üsküp’te olacaktır.

4. Gün

Üsküp – Priştine – Prizren

Kahvaltımızın ardından otelimizden check out yaparak ayrılıyor ve Sırbistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş ve Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok devlet tarafından tanınmış olan, Osmanlı tarihinde de birçok dönemde kilit roller üstlenmiş Kosova’nın başkenti Priştina’ya yola çıkıyoruz. Priştinada ilk durağımız, 1389 yılında Kosova savaşında şehid düşmüş Osmanlı Padişahı 1. Murad Hüdavendigar’ın iç organlarının gömülü olduğu türbeyi ziyaret ediyoruz. Türbenin hemen yanında bulunan ve müze olarak kullanılan Selamlık binasını da ziyaret ediyoruz. Bina içerisinde 1911 yılında balkanları son ziyaret eden Osmanlı Padişahı Sultan Reşad’ın ziyaret fotolarını görme imkanı buluyoruz. Türbe’den Prizren’e doğru giderken yolumuz üzerinde bulunan ve 1989 yılında Yugoslavya devlet başkanı Slobodan Miloşeviç’in Kosova savaşının 600. Yıldönümü nedeniyle seçim startını verdiği ve daha sonra Yugoslavya’nın sonunu getirecek olan ‘’ Büyük Sırbistan ‘’ ifadesinin ilk defa kullandığı mitingin yapıldığı meydan ve meydanda bulunan anıtı görüyoruz. Daha sonra birbuçuk saatlik bir yolculuğun ardından Osmanlı’nın bir çok eserinin bulunduğu Kosova’nın ikinci büyük şehri Prizren’e varış. Varışımızla birlikte otelimize yerleşiyor ve bir müddet dinleniyoruz. Ardından belirlenen saatte Prizren şehir turumuza başlıyoruz. Yaya olarak rehberimiz eşliğinde yapacağımız bu turda göreceğimiz Halveti tekkesi, Gazi Mehmet Paşa hamamı, Fatih Sultan Mehmed’in ordusu ile namaz kıldığı Namazgah, Bayraklı camii, Maraş semti ve Maraş köprüsü, 400 yıllık büyük çınar, Emin paşa camii, TC Prizren Başkonsolosluk binası, Bistrica ( Akdere ) üzerinde bulunan Taş Köprü, Şadırvan meydanı, Sinan Paşa camii, Aziz Gorgi ve Katolik Kiliseleri, Camisi Yugoslavya zamanında yıkılmış ancak minaresi ayakta kalmayı başarabilmiş Arasta camii Minaresi, Savaşın yıkıcı etkilerini hala görebildiğimiz Sırp mahallesi Daha sonra rehberimizin belirlediği saatte akşam yemeğimizi almak üzere restoranımıza hareket ediyoruz. Yemeğin ardından konaklama Prizren’deki otelimizde.

5. Gün

Prizren- Priştine – İstanbul

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Prizren’de alışveriş ve gezinti için serbest zaman olarak vakit geçiriyoruz. Ardından başkent Priştine’ye yeniden yola çıkıyoruz. Priştine’ye varışımız ile birlikte havalimanına hareket. Pasaport ve gümrük işlemlerinin bitmesi ile İstanbul’a yola çıkıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Şehir Vergileri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Ekstra Turlar

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

Uçuş Bilgileri :
İstanbul Sabiha - Üsküp - PC351 10:25– 10:55
Priştine - İstanbul Sabiha - PC344 20:00 – 22:35

Örnek Otelleri :
Prizren : Hotel Theranda Vb. Oteller
Üsküp : Hotel Gold Veta Hotel Premıum Vb. Oteller
Ohrid : Hotel Aquallına 4* Vb. Oteller

Önemli Not : Turumuz Muhafazakâr konseptte yapılmakta olup, rehber sunumları muhafazakâr dilde yapılıp, namaz saatleri rehber tarafından organize edilmektedir.



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT