Polonya Turu

Polonya Turu

Gezi Rehberi Polonya Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Varşova - Krakow - Wroclaw

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları ile

Kalkış Noktaları: İstanbul - Varşova - Varşova - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 25, 2017 ~ Haz 30, 2017

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Varşova

Gezimiz, İstanbul Havalimanı acente kontuarı önünde rehberimizle tanışma ile başlıyor. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları'nın TK1765 uçuşu ile Varşova'ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile 14.00'de Varşova'ya varışımızın ardından İkinci Dünya savaşından sonra adeta tüm şehrin yok olduğu, acı hatıraların yaşandığı, gizemli şehir Polonyanın başkenti Varşova şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turunda Üç Haç Meydanı, Charles de Gaulle Meydanı, Stalin mimarisinin en güzel örneklerinden olan Bilim ve Kültür Sarayı ile yeni şehir merkezini ziyaret ediyoruz. Ardından II. Dünya Savaşı sırasında tarihin gördüğü en büyük bombardımanı yaşamış, taş taş üstünde kalmayacak şekilde tamamen yıkılmış bu kentin kalbi olan, 1983 yılından beri Unesconun "Dünya Kültür Mirası" listesinde yer alan eski şehre yani Stare Miastoya geçiyoruz. Burada, Lehistan İmparatorluğunun başkentini Krakowdan Varşovaya taşıyan III. Zygmuntun sütun heykeli, Kraliyet Sarayı, Saint Jan Kilisesini ve Çanlı Meydanı görülecek yerler arasında. Panoramik görüntü setinden, şehirden geçen Vistül nehrini ve kentin iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri seyrettikten sonra eski şehir meydanını ve Varşovanın simgesi olan "Syrena" heykelini ziyaret ediyoruz. Ardından şehre giriş anıtsal kapısı "Barbakan"dan geçerek XIII. yy. dan kalan yeni şehre giriyoruz ve Madam Curie nin evini, yeni şehir meydanını ziyaret ediyoruz. Sonrasında aracımızla otele doğru hareket ediyoruz. Otele varışı takiben odalarımıza yerleşiyoruz. Ardından serbest zamanımız oluyor.

2. Gün

Varşova

Günümüz otelde yapacağımız kahvaltının ardından serbest. Tur boyunca serbest zamanınız olacak tek günde Polonyanın kültür başkentini dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Sanat, kültür ve eğlence adına ne varsa bu kentte bulmak mümkündür. Kent, çok sayıda yerli, yabancı sanat koleksiyonu ve sergiye ev sahipliği yapar. Kraliyet Kalesi, Zacheta Galerisi, Wilanow Sarayı ve Çağdaş Sanatlar Merkezi, kentin en önemli galeri ve sergi merkezlerindendir. Kentte, çok sayıda kafe, meyhane, bar, disko ve gece kulübü bulunur. Bu akşam, dünyaca ünlü besteci Frederic Chopinin kompozisyonlarını dinleyebileceğiniz 1 saat sürecek piyano resitali ile unutulmaz bir müzikal yolculuğa çıkacağız. Ünlü piyanist tarafından yorumlanan Chopinin mazurka, etüd, polonez ve vals lerini müthiş bir ambians içinde dinleme zevkine varacaksınız. Kuşkusuz Varşova gezinizde Chopin müziği dinlemek fevkalade bir deneyim olacaktır. Konser arasında, zemin katta düzenlenmiş ve bir dönemin tavan deliği ile çevrili olan, hala 19. asrın sonlarını hala canlı tutan görüntülere hayran kalabilirsiniz. Köpüklü şampanyamız mola sırasında ikram edilecektir. Gezi sonrası otelimize dönüyoruz.

3. Gün

Varşova - Czestochowa - Krakow

Varşova'ya veda ediyor ve otelde alacağımız kahvaltının ardından Polonya'nın en eski ve en büyük üç şehrinden birine doğru yola çıkıyoruz. Rotamızın ikinci durağına varmadan önce Polonyanın açık hava müzesi olarak bilinen Czestochowaya uğruyoruz. Yaklaşık 2,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Siyah Madonna tablosu ve Bakire Meryem tapınağının evi olan Jasna Goranın Pauline manastırını bulunduran, dünyaca ünlü bir şehre varıyoruz. 1655te İsveçliler tarafından yapılan 40 gün kuşatması efsanesini içeren ve çeşitli kuşatmaya karşı koyan Jasna Gora 1382de Macaristandan gelen Pauline rahipleri tarafından bulunmuştur. Her yıl milyonlarca hacı Czestochowayı ziyarete gelir Şehrin simgelerini ziyaretin ardından yaklaşık 1,5 saat sürecek bir otobüs yolculuğu yapıyor olacağız. Akşam konaklamamız Krakov da.

4. Gün

Krakow - Auschwitz Toplama Kampı - Krakow

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz ve 2. Dünya Savaşının tüyler ürpertici gerçeğini yansıtan Auschwitz toplama kampı turumuz başlıyor. Yakın tarihimize ışık tutan, insanlığın yaşadığı en büyük dramın tanığı, II. Dünya Savaşının en büyük toplama ve yok etme kampı olan Auschwitz, Polonyanın en önemli turistik bölgelerinden biridir diyebiliriz. Ölüm Bloku ve gaz odasında yaklaşık 1,5 milyon insanın hayatını kaybettiği vahşetin akıl almaz boyutlarını, bu dönemden geri kalanları modern bir müze anlayışında görebileceğiniz kampta; gaz odalarından fırınlara, kadın saçlarından yapılmış kumaş toplarından kamp kayıtlarına kadar göreceğiniz her şey sizleri hayrete düşürecek. Bu hüzünlü gezimizin ardından Krakova geri dönüyor ve Polonyanın eski başkenti olmasından dolayı ülkenin adeta kalbi olan ve Lehistan İmparatorluğuna 7 asır boyunca başkentlik yapmış bu kentte ilk olarak, kralların ikamet ettiği Otelde yapacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz ve 2. Dünya Savaşının tüyler ürpertici gerçeğini yansıtan Auschwitz toplama kampı turumuz başlıyor. Yakın tarihimize ışık tutan, insanlığın yaşadığı en büyük dramın tanığı, II. Dünya Savaşının en büyük toplama ve yok etme kampı olan Auschwitz, Polonyanın en önemli turistik bölgelerinden biridir diyebiliriz. Ölüm Bloku ve gaz odasında yaklaşık 1,5 milyon insanın hayatını kaybettiği vahşetin akıl almaz boyutlarını, bu dönemden geri kalanları modern bir müze anlayışında görebileceğiniz kampta; gaz odalarından fırınlara, kadın saçlarından yapılmış kumaş toplarından kamp kayıtlarına kadar göreceğiniz her şey sizleri hayrete düşürecek. Bu hüzünlü gezimizin ardından Krakova geri dönüyor ve Polonyanın eski başkenti olmasından dolayı ülkenin adeta kalbi olan ve Lehistan İmparatorluğuna 7 asır boyunca başkentlik yapmış bu kentte ilk olarak, kralların ikamet ettiği Wawel Sarayını ziyaret ediyoruz. Bu tarihi şehirde; sokaklarda, binaların üzerinde, öğle güneşinde gölge vurmuş bir avluda, kiliselerde, meydanda ve kısaca her yerde bir sanat eseri görebilirsiniz. Özellikle Jan Matejkonun resimleri şehirde dolaşırken karşınıza çıkıp bizleri şaşırtıyor olacak. Wawel Kalesinin kuruluşunun efsanevi canavarı Smocza Jamanın yaşadığı rivayet edilen yerden Polonyanın en uzun nehri olan Wislayı izliyoruz. Wawel Sarayı ziyaretimizden sonra Kral Yolunu takiben eski şehir meydanına geçiyoruz. Yolda ünlü astronom Mikolaj Kopernikin evini, Maria Magdalena Meydanını, 12 Havariler Kilisesini göreceğiz. Eski şehir meydanına vardığımızda, dünyanın en güzel kiliselerinden biri kabul edilen, farklı kuleleri ve Hejnal melodisi ile ünlenmiş Azize Meryem Kilisesi ni göreceğiz. Kapalı Çarşı, şehre giriş anıtsal kapısı Barbakan ziyaretleriyle tura devam ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zamanınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

5. Gün

Krakow - (Wieliczka Tuz Madeni) - Wroclaw

Otelde yapacağımız erkan kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz ve dünyadaki en antik madenlerden biri olan Wieliczka Tuz Madenini ziyaret ediyoruz. Bu maden 13. yüzyıldan itibaren hiç ara vermeden işletilmektedir ve 1978 yılında UNESCO Dünya Kültür ve Milli Miras Bölgesi listesine alınmıştır. Turistler için ayrılan güzergah 3 seviyeye bağlanmakta ve 135 m. derinliğe ulaşma imkanı tanınmaktadır. Turist güzergahı, bunun yanı sıra, Avrupanın en büyük madenle bağlı turistik müzesidir ve içerisinde yer altı pasajları ve Krakow Tuz müzesi odaları bulunmaktadır. Müze koleksiyoncuları bile madenin 3. seviyesindeki Tuz Madeni Kalesine geldiklerinde ortama hayran kalmaktadırlar. Gezi sonrası otele hareket ediyoruz. Gezimizin ardından Polonyanın güneyinde Yukarı Silezya adlı tarihsel bölgenin en büyük kenti ve gezimizin son durağı Wroclawa hareket ediyoruz. Cüceler şehri olarakta bilinen şehrin bir çok noktasında cüce heykelleri ile ünlenmiştir. Kısa bir yol yorgunluğu molasının ardından Park ve bahçeleriyle de ünlenmiş Kuzey Avrupanın Venedikini görmek üzere Wroclaw turumuz başlıyor. Kent 5 ayrı mimariyi bünyesinde barındırıyor. 12 ada üzerine kurulmuş kentin adalarını birbirine bağlayan tam 124 tane köprü var. Özellikle Almanların bu kente olan hayranlığı, bu kenti turizm için cazibe merkezi haline getirmiş. Ayrıca Polonya nın yeşili en fazla olan kentidir Wroclaw. Kişi başına %38 oranında yeşillik düşüyor. Genç nüfusu, Üniversiteleriyle, adaları ve köprüleriyle ünlü bu kenti ziyaret ediyor ve otelimize yerleşiyoruz.

6. Gün

Wroclaw - Varşova - İstanbul

Rehberimizin belirleyeceği saatte Varşova havalimanına hareket ediyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından Türk Hava Yolları'nın TK 1766 uçuşu ile saat 14.55'de İstanbul'a doğru yola çıkıyoruz. Yerel saat ile 18.35'de İstanbul'a varıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Şehir Vergileri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (İzmir)

Tur Hakkında: 
Avrupanın Zümrüt-ü Anka Kuşudur Polonya. 2. Savaşının en ağır saldırılarına maruz kalan ülke tam anlamıyla bir Zümrüt-ü Anka Kuşu misali küllerinden yeniden doğdu. Polonya ziyaretimiz sırasında başrolünde Adrian Brodynin oynadığı Oscar ödüllü Piyanist filminin izlerinden gidip taş üstünde taş kalmayan Polonyanın nasıl Avrupanın en modern ve yeşil ülkelerinden biri haline geldiğine tanıklık edeceğiz. 

Eşsiz Deneyimler: 
Varşova
*Kültür ve Bilim Sarayı: Sovyet mimarisi ile yapılan 230 metre yüksekliği ile şehrin en yüksek binasıdır. 
*Lazienki Parkı: Avrupanın en iyileri arasında gösterilen park, müze ve bahçeli saray olarak tasarlanmıştır. 
*Wilanow Sarayı: Türk ordusunu durdurmasının şerefine III. Jan Sobieski adına yapılan saray şehirden 10 km uzakta konumlanmıştır. 
*Deniz Kızı Sirena Anıtı: Şehrin sembolleri içinde önemli yer tutar. 
*Madam Curienin Evi: Varşovalı bilim insanı 2 adet Nobel ödülünün sahibi Marie Curienin ikamet ettiği yerdir. 
Krakov
*Rynek Glowny Meydanı: Şehrin en eski ve en önemli meydanının çevresinde tarihi yapılar konumlanmıştır. Avrupanın en eski ve en büyük meydanı olma özelliğini taşır. 
*Wawel Kalesi ve Katedrali: Denizden yüksekliği 228 metreyi bulan şehre hakim Wawel Tepesindeki kale Polonya Devletinin geçmiş zamanlarda hem dini hem de siyasi merkezi konumundaydı. Katedral Polonya Kralının taç giydiği kutsal mekan olarak önemini hep korumuştur. 
*Aziz Florian Kapısı: Osmanlı ataklarına karşı koyulmak için yapılan görkemli bir yapıdır. Bu çevrede yer alan Barbakan yani gözetleme kuleleri buraya bağlanmaktadır. 
Wroclaw
*Wroclaw Cüceleri: Şehrin simgesi durumuna gelmiş 200 den fazla cüce heykeli çeşitli yerlere serpiştirilmiş durumda. 
*Tumski Adası: Üzerinde 10. Yüzyıldan kalan katedrali ile şehrin en eski bölgesi. 
*Hala Ludowa: Centennial Hall olarak da bilinen betonarme mimarisinin referans olarak gördüğü yapı.
  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT