Tüm ailenin bir araya geldiği, lezzetli yemeklerle zenginleşen bayram sofralarında dikkat etmeniz gerekenler neler? Sofralarınız için tercih edebileceğiniz hafif ve lezzetli seçenekler hangileri? BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, Kurban Bayramı sofralarınız ile ilgili önemli öneriler verdi. Ayrıca, Cakes&Bakes ve Tadında Anadolu’dan tercih edebileceğiniz alternatifleri listeledi.
BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, Kurban Bayramı’nda beslenmenizde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda şunları söyledi: • “Bayram sofralarınızdaki yiyecekleri çok fazla miktarlarda tüketmemenizi, yeterli miktarlarda yiyerek sofranın tadını çıkarmanızı öneririz.
• Eti pişirdikten sonra yağlı kısımlarını bir kenara ayırabilirsiniz.
• Tatil boyunca yeterli fiziksel aktivitede bulunmanız da büyük önem taşıyor.
• Rafine beyaz un ve beyaz pirinç pilavı gibi yiyeceklerden uzak durulmasını, daha çok tam buğday unundan yapılmış/kahverengi seçeneklerin tercih edilmesini, genel olarak karbonhidrat miktarının azaltılmasını öneriyorum.
• Rafine un ve şekerle dolu, daha da kötüsü içinde mısır şurubu bulunan tatlılar yerine, taze ve kurutulmuş meyveleri, kuru yemişleri tercih edebilirsiniz.”
BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, bayram ikramları için lezzet tutkunlarına Cakes&Bakes ve Tadında Anadolu’dan enfes tatlar önerdi. Çayın yanında ikram edebileceğiniz hafif ve leziz seçenekler arıyorsanız, Cakes&Bakes’ten kinoalı kurabiye, çikolatalı ve kinoalı kek gibi birçok alternatife ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetleri misafirlerine sunan Tadında Anadolu’da ise sevdiklerinizle lezzetli bir sofrada buluşabilirsiniz. Trabzon’un hırtlama köftesi, Kars’ın erikli sulu köftesi ve daha birçok seçenek Tadında Anadolu noktalarında misafirleri bekliyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.