Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Cunda’nın Sevilen Markası Bay Nihat Ege Lezzetleri İçin Buluştu

Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Cunda’nın Sevilen Markası Bay Nihat Ege Lezzetleri İçin Buluştu

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Cunda’nın Sevilen Markası Bay Nihat Ege Lezzetleri İçin Buluştu

Ülkemizin sevilen tatlara sahip şehirlerinden Hatay ile başlayan, Malatya ve Kuzey Ege ile devam eden gastronomi deneyimi, kasım ayında Çemens Mutfak ile yerel lezzetlerin en beğenilen markalarını misafirleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 11, 2023

Tarihi yarımadanın simge oteli Four Seasons Hotel Sultanahmet ile Cunda’da özel binası ve deniz kenarındaki muazzam atmosferi ile dikkat çeken Bay Nihat misafirlerini Kuzey Ege mutfağının lezzetlerini deneyimlemeye davet ediyor. AVLU’da 19-20-21 Ekim günlerinde gerçekleşecek bu lezzet festivalinde, öğle ve akşam yemeklerine özel iki ayrı menüyle bölgenin sevilen tatları konukların beğenisine sunuluyor.

Four Seasons Hotel Sultanahmet, misafirlerini zengin bir gastronomi programı ile buluşturmaya devam ediyor. Bu içeriklerin üçüncüsünde Balıkesir Cunda’da, deniz kenarındaki tarihi binasında misafirlerini ağırlayan Bay Nihat’ın şefleri Volkan Bekit ile Savaş İrlan’ın katkılarıyla hazırlanan özel öğle ve akşam yemeği menüsü, Kuzey Ege’nin benzersiz tatlarıyla konukları unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Tarihi yarımadanın mücevheri niteliğindeki bahçesi ile sevilen restoranı AVLU’da, 19-20-21 Ekim günlerinde gerçekleşecek bu lezzet festivalinde, muazzam zenginlikte mezeler, deniz ürünleri ve balıklar sunuluyor. Bay Nihat’ın yetenekli şefleri Volkan Bekit ve Savaş İrlan ile Four Seasons Hotel Sultanahmet’in Executive Chef’i Özgür Üstün’ün birlikte hazırladığı öğle yemeği menüsü, kırlangıç balıklı ve damla sakızlı balık çorbası ile başlıyor. Soğuk mezelerde sunulan ballı tane hardallı pancar, kabak çiçeği dolması, Girit kabaklı taze Cunda börülcesi ile ara sıcak olarak servis edilen zeytinyağında kızarmış Ayvalık lor böreği damaklarda iz bırakıyor. Menünün kalbinde ise etkileyici lezzetiyle Cunda bamyalı siranit yer alıyor. Bu özel öğle menüsünü vişne reçeli ve kozak çam fıstığı ile hazırlanan taze lor peyniri tatlısı finalize ediyor.

Akşam yemeği menüsü iştah kabartan, zengin çeşitteki soğuk mezeleri ile dikkat çekiyor. Humus yatağında füme somon, fesleğenli Girit ezme, yoğurtlu kabak şayian, kılıç balığı pastırması, zeytin odunu ile islendirilmiş Cunda ahtapotu ve deniz börülcesi soğuk mezelerin öne çıkanları arasında. Ardından etkileyici lezzetleriyle balıkçı usulü bebek kalamar dolma, fırında kabak mücver, arapsaçlı sübye ve Ege tarhanalı balıktan oluşan ara sıcaklar servis ediliyor. Menünün en iddialı lezzeti olan kuzu göbeği mantarlı beyaz soslu levrek buğulama ve hemen sonrasında sunulan sakız dondurmalı Ayvalık lor tatlısı mutlu bir final yaratıyor.

Ülkemizin sevilen tatlara sahip şehirlerinden Hatay ile başlayan, Malatya ve Kuzey Ege ile devam eden gastronomi deneyimi, kasım ayında Çemens Mutfak ile yerel lezzetlerin en beğenilen markalarını misafirleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 402 31 00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT