Güzelburç Antakya Nişantaşı’nda

Güzelburç Antakya Nişantaşı’nda

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Güzelburç Antakya Nişantaşı’nda

İstanbul’un kalbi Nişantaşı’nda açılan mekan, Hatay’ın meşhur tepsi kebabı, kıyma şiş olarak adlandırılan Adana kebabı, beyti kebabı ve et severlerin ‘Pamuk’ olarak adlandırdığı Kaz Ayağı kebabıyla şimdiden İstanbulluların damaklarında taht kurdu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 27, 2023

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Güzelburç mahallesinde bundan tam 28 yıl önce kasaplığa başlayan Nuri Şabanoğlu, oğlu Ümit Şabanoğlu ile birlikte Kulüp Gıda iştiraki Ferida Brasserie’nin yaratıcıları Orhan Özbayrak ve Semih Özbayrak’ın yatırımıyla İstanbul’da yeni bir hikaye yazmaya hazırlanıyor: Güzelburç Antakya Nişantaşı’nda.

Hatay’da 1995’te açılan, aradan geçen sürede de neredeyse dünyaya ün salmış Güzelburç Tugay kasabı ve restoranı İstanbul’da hizmete girdi. İstanbul’un kalbi Nişantaşı’nda açılan mekan, Hatay’ın meşhur tepsi kebabı, kıyma şiş olarak adlandırılan Adana kebabı, beyti kebabı ve et severlerin ‘Pamuk’ olarak adlandırdığı Kaz Ayağı kebabıyla şimdiden İstanbulluların damaklarında taht kurdu. Kulüp Gıda iştiraki Ferida Brasserie’nin kurucuları Orhan Özbayrak ve Semih Özbayrak’ın yatırımlarıyla hizmete giren Güzelburç Nişantaşı, kebapları kadar mezeleriyle de ün salmış durumda. Jale Balcı’nın kısırı, humus, Hatay usülü fındık lahmacun ve Muhammara meze çeşitlerinden öne çıkanlar arasında yer alıyor. Sıkma peyniri bir kere deneyenler ise, bir daha bu özel usülle kızartılan başlangıçtan vazgeçemiyor. Güzelburç misafirleri, finali Hatay’ın meşhur Çınaraltı künefesi ile yapıyor. Mekan, bahçe, alt kat ve üst kat olmak üzere toplamda 120 kişi kapasiteye sahip. Üst katta özel davetler için ayrılabilen 20 kişi kapasiteli ayrı bir bölüm de bulunuyor.

Nişantaşı Şubesi ile İkinci Hayat, Yeni Hikaye
Hatay’ı ve çevre illerini derinden sarsan deprem felaketi Nuri Şabanoğlu ve ailesini de olumsuz etkiledi. Depremde 28 yıllık dükkanlarını kaybeden aile, İstanbul’daki şube ile yeni bir hikayenin ilk satırlarını yazıyor. Nuri usta, markanın hikayesini şu sözlerle özetledi: “1980’li yılların başında çalışmak için Suudi Arabistan’a gittim. Oradaki işim de kasaplık üzerineydi. 1990’lı yılların başında memleketim Hatay Güzelburç’a geri döndüm ve 1995’te oğlumun ismini taşıyan Tugay kasabını kurdum. İlk yıllarda sadece kasap olarak hizmet verdik. Sonrasında ise misafirlerimizin talebi üzerine kasap dükkanımızın içerisinde restoran bölümünü açtık. Güzelburç Antakya müdavimleri yiyecekleri etleri gözleriyle seçiyordu. Özellikle spor ve sanat camiasından yakın dostluklar edindik. Ülkemizi ve bölgemizi derin yasa boğan ve yakınlarımızı kaybettiğimiz deprem felaketinde 28 yıllık dükkanımız da yıkıldı. Hayatta kaldığımıza şükrettik. Bugün ise Orhan Özbayrak ve Semih Özbayrak’ın yatırımıyla İstanbul’da yeni bir hikayeye başladık. İstanbul’a gelişimizde sevgili Jale Balcı’nın da emeği ve payı büyük. Nişantaşı şubemiz uğurlu geldi. Şimdi Hatay Güzelburç’taki dükkanımızı yeniden açıyoruz. Hayatta olmanın ve nefes almanın kıymeti çok büyük. Bu kıymetin değerini kaybetmeden bilmeliyiz.”

Japonları Tepsi Kebabı Müdavimi Yaptı, Sıra İstanbul’da
Nuri ustanın oğlu Ümit Şabanoğlu, İstanbul Nişantaşı şubesinde tezgahın başındaki isim. Hatay’daki misafirlerinin yarısına yakınının yabancı olduğunu ifade ediyor: “Antakya Güzelburç’taki dükkanımıza son 10 yılda ciddi anlamda yabancı turist ilgisi vardı. Başta Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistler kebaplarımıza hayran kalıyordu. Ancak Japonları bu noktada ayrı tutmak isterim. Hatay’da tepsi kebabının 1 numaralı yabancı müdavimleri Japon turistler oldu. Şimdi sıra İstanbul’da.”

Adres: Mim Kemal Öke Caddesi, No3/A Nişantaşı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT