Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna’nın şefi Fabio Brambilla, mayıs ayı boyunca servis edilecek olan “Şefin spesiyalleri” menüsünde aile tariflerine yer veriyor.
İtalyan şef Fabio Brambilla’nın mevsimsel ürünlerle hazırladığı eşsiz tatları özel sunumlarla bir araya getiren Mezzaluna, zengin menüsünün yanı sıra her ay yenilediği “Şefin spesiyalleri” lezzetleriyle misafirlerine farklı tatlar sunuyor. Özel reçetelerle hazırlanan menü, “Anneler Günü”nü tek bir güne sığdırmayarak, tüm Mayıs ayı boyunca sunulacak.
Çocukluğundan beri annesinin kendisine yaptığı ve lezzetini hala unutamadığı yemekleri, mayıs ayında servis edilecek olan “Şefin Spesiyalleri” menüsünde toplayan Şef Fabio Brambilla, bu yemeklerinin kendisi için çok özel olduğunu söylüyor. Annesinin yemek yaparken malzemeleri gram ya da litre ile ölçmeden göz kararı yaptığını belirten Brambilla, sadece bir dokunuşu sayesinde muhteşem yemekler yaptığını belirtmeden edemiyor. Bu lezzetli tarifleri “Şefin Spesiyalleri” menüsünde bir araya getiren İtalyan şef, Mayıs ayı boyunca servis edilecek olan menüyle, Mezzaluna misafirlerini çocukluğuna, annelerinin hazırladığı lezzetli akşam yemeklerine götürmek istiyor.
Bu özel menü, domates sos eşliğinde hazırlanan “Ricotta peyniri dolgulu kızarmış kabak çiçeği dolması” ile başlıyor. Hemen ardından servis edilen “Karides ve bezelyeli risotto” menüde ön plana çıkan lezzetler arasında bulunuyor. “Domates sosta Provola peyniri ile pişirilmiş köfte topları”; fırınlanmış patates ile sunuluyor ve ağızlarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Bu güzel lezzetlerin ardından taze çilek ve vanilyalı dondurma ile servis edilen “Yoğurtlu ve gül sulu puding” menüyü tatlı bir sonla bitirmenizi sağlıyor.
Gerçek İtalyan yemeklerinin en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Mezzaluna, mevsimsel tatlarla hazırlanan menüleri ve değişmeyen kalite anlayışıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.