Pera Bulvarı’ndan Yaza Özel, Hafif Lezzetler

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Pera Bulvarı’ndan Yaza Özel, Hafif Lezzetler

Ev, dekorasyon ve tasarıma dair ürünleri bir araya toplayan www.perabulvari.com, birçok muhteşem lezzeti de tüketiciler ile buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 18, 2012

18.05.2012

Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tat arıyorsanız ‘Limonlu ve Bezeli Tart’ı denemeye ne dersiniz? Pera Bulvarı mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak.

Ev, dekorasyon ve tasarıma dair ürünleri bir araya toplayan www.perabulvari.com, birçok muhteşem lezzeti de tüketiciler ile buluşturuyor. Siteyi ziyaret edenler “Lezzet” köşesinde dünyaca ünlü markaların ürünlerini satın alabilirken, bir yandan da muhteşem tariflerle karşılaşıyor.

Keyifli ve stil sahibi ürünlerin yer aldığı www.perabulvari.com’da yemek tarifleri de fark yaratıyor. Çarpıcı lezzetlerin tariflerine aynı zamanda www.peralezzet.com adresinden de ulaşılabiliyor. Lezzet bölümünde; Gurme Peynir, Kiler, Tatlı, Gurme Et ve Kahve & Çay bölümleri bulunuyor. Sitedeki öne çıkan lezzetlerin başında Limonlu ve Bezeli Tart geliyor. Tarif hem çay saatlerinde hem de yemeklerden sonra ferahlatıcı tadıyla farklı bir alternatif yaratıyor.

Limonlu ve Bezeli Tart’ın malzemeleri ve tarifi şöyle;

8 kişilik tart için malzemeler:

Tart hamuru için:
140gr. Un
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
125gr. tereyağı

Limon kreması için:
1 limon kabuğu rendesi
2 portakal kabuğu rendesi
1 limonun suyu
½ portakal suyu
300ml su
115 gr. şeker
35gr. tereyağı
4 çorba kaşığı mısır unu
¼ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı vanilya
2 yumurta sarısı

Beze için:
4 yumurta beyazı
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hamurun hazırlanması:
1. Un, tuz, pudra şekerini bir kaseye eleyin.
2. Tereyağını una ilave edip mıncıklayarak karıştırın.
3. Yumurta sarılarını ekleyin. İyice yedirdikten sonra azar azar soğuk suyu ilave edin.
4. Buzdolabında 30dk. dinlenmeye bırakın.
5. Merdane ile açtıktan sonra 26cm çapındaki bir tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için çatalla üzerine delikler açın. Ortasına yağlı fırın kağıdı yerleştirdikten sonra kağıdın üzerine fasulye ya da özel pişirme taşlarından yerleştirin. 200 derecede 12-15 dk pişirin.

Limon kreması için:
1. Küçük bir tencereye suyu, şekeri, mısır ununu, vanilyayı ve limon suyunu koyun, hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.
2. Koyulaşmaya başlayınca yumurta sarılarını, portakal suyunu ilave edin. Limon ve portakal kabuğu rendesini ve tereyeğını da tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kalıbın içindeki tart hamurunun üzerine yayın.

Beze için:
Yumurta akını pudra şekeri ile kar oluncaya kadar çırpın. Tartın üzerindeki kremanın üzerine yayın. 180 derece fırında 10 dakika üzeri karamelize olana dek pişirin. Soğuk servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT