Restaurant'tan Yenilikçi ve Özgün Bir Tadım Deneyimi

Restaurant'tan Yenilikçi ve Özgün Bir Tadım Deneyimi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Restaurant'tan Yenilikçi ve Özgün Bir Tadım Deneyimi

Mersin kaya koruğu turşusu, misket limon kabuğu, şeftali & fesleğen emülsiyonla sunulan Kaya Levreği lezzet şölenine başlangıç yapıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 31, 2023

İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına karşı konumlanan AQUA Restaurant, deniz ürünleri tutkunlarına özel bir deneyim vadediyor. Executive Chef Görkem Özkan, Türk Akdeniz lezzetlerini özgün biçimde yorumladığı 8 aşamalı özel bir tadım menüsüne imza attı. Fine dining konseptiyle hazırlanan menü konuklarını lezzet şölenine davet ediyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla MICHELIN Rehberi'ne giren restoranı AQUA, etkileyici degüstasyon menüsüyle dikkat çekiyor. Şef Görkem Özkan’ın geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği menüde 8 farklı tat misafirlerin beğenisine sunuluyor ve damakları farklı bir yolculuğa çıkarıyor.

Mersin kaya koruğu turşusu, misket limon kabuğu, şeftali & fesleğen emülsiyonla sunulan Kaya Levreği lezzet şölenine başlangıç yapıyor. Orkinos ise orkinos tartar, misket limonlu jöle, zencefil şekerlemesi ve siyah sarımsak sosuyla buluşarak tabakları renklendiriyor. Kırmızı karides tartar, fesleğen & papatyalı kırmızı karides consommé, Oscietra havyarı ile sunulan Mersin Kırmızı Karides, ağır ateşte pişmiş, preslenmiş dana kaburga ile Kerevit Mantı, Barbun Tava ve Fener Balığı Şef Görkem Özkan'ın yaratıcılığını yansıtan bu 8 aşamalı menünün en iddialı tatları arasında yer alıyor. Tadım deneyiminin tatlı finalini Safran Savarin Baba yapıyor. Bu güzel lezzet, Safranlı baba narenciye marmelatı, mascarpone kreması ve safran kreması eşliğinde “Şefin Menüsü”nü mükemmel biçimde tamamlıyor ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Türk Akdeniz deniz ürünlerine Şef Görkem Özkan'ın getirdiği farklı teknikler ve özel yorumu daha da derinlemesine keşfetmek isteyenler içinse a la carte menü ideal bir seçenek yaratıyor. Özellikle Çanakkale Karides, Karabiga karides ile doldurulmuş avokado, kişniş, acı biber, domates püresi, balık yumurtası, portakal 'aioli', sumak ve közlenmiş konfit soğan gibi özel bir sunumla öne çıkıyor.

Fine dining deneyimini en üst seviyeye taşıyan AQUA, misafirlerine benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0212 381 4000

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT