Topaz’dan Her Aya Özel Bir Lezzet

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Topaz’dan Her Aya Özel Bir Lezzet

Ayrıca Topaz’ın menüsündeki dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da sadece Afyon kaymağı kullanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 22, 2013

Topaz’ın Mayıs ayına özel lezzeti: ‘Afyon Manda Kaymaklı’ Ekmek Kadayıfı

Geleneksel mutfağı yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan ve yöresel ürünleri mevsiminde kullanmaya özen gösteren Topaz’ın Mayıs ayına özel lezzeti, Afyon Manda Kaymağı. Topaz menüsünde ekmek kadayıfı eşliğinde misafirlere sunulan Afyon kaymağı ayrıca dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da kullanılıyor.

Akdeniz mutfağının en seçkin örneklerini ve Osmanlı mutfağına has lezzetlerini kendine özgü bakışıyla yeniden yorumlayan Topaz, mutfağında kullanılan her lezzetin seçimi için Türkiye’yi karış karış geziyor ve her ay menüsündeki farklı bir tadı öne çıkararak misafirleri ile buluşturuyor. Her zaman en kaliteli ve en lezzetli ürünleri yerinden satın alma prensibiyle hareket eden Topaz’ın Mayıs ayı ürünü olarak sunulan ve menüdeki yöresel tatlardan biri olan ‘Afyon Manda Kaymağı, ekmek kadayıfı ve ayva tatlısı ile servis ediliyor.

Ayrıca Topaz’ın menüsündeki dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da sadece Afyon kaymağı kullanıyor. İtalyan yemeği olan risotto’nun, İtalyanlar tarafından “mantecatura” diye adlandırdığı pirincin tereyağı ile bağlanması işlemi, Topaz’da tereyağı yerine Afyon kaymağı kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Akdeniz ve Osmanlı lezzetlerine farklı ve yenilikçi yorumlar getiren menüsüyle dikkat çeken Topaz, benzersiz Boğaz manzarası eşliğinde, misafirlerine ayrıcalıklı lezzetler sunmaya devam ediyor.

www.topazistanbul.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT