Zəfəran Restaurant Azerbaycan Lezzetleriyle iftar

Zəfəran Restaurant Azerbaycan Lezzetleriyle iftar

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Zəfəran Restaurant Azerbaycan Lezzetleriyle iftar

Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekan olarak öne çıkıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 20, 2017

Azerbaycan mutfağının en özgün lezzetlerini muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sunan Zəfəran Restaurant, Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken özel iftar menüsüyle büyük ilgi görüyor. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekan olarak öne çıkıyor.

Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da en iddialı şekilde temsil eden Zəfəran Restaurant, Ramazan ayının son günlerinde en özel lezzetlerden oluşturulan iftar menüsü ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Genç ve yetenekli executive şef Ramin Nuriyev, geleneksel Azerbaycan mutfağının inceliklerini yansıtan iftar menüsünü hazırlarken çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. “Dukka” baharatlı manda yoğurt, ajwa, sukkari, salaatin hurma çeşitleri, Azerbaycan peynir tabağı, düşbere çorbası gibi başka yerde zor bulunur otantik tatlar ile başlayan bu zengin iftar menüsü, Azerbaycan mutfağına özgü levengi (tavuk), dana tandır ve sır - dağ (levrek) olmak üzere üç farklı ana yemek seçeneği ile devam ediyor. Kişi başı 150 TL fiyatla sunulan bu özel iftar menüsünün tamamlayıcısı ise Azerbaycan sofralarının vazgeçilmezi olan birbirinden lezzetli hamur işleri ve geleneksel çay sofrası. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyvelerle çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT