Mado Cafe Laleli Aksaray

Yeme İçme Kafe Mado Cafe Laleli Aksaray

Mutfak Türü: Pastane, CAFE

Adres: Mesihpaşa Mah. Ordu Cad. No:315 Laleli Aksaray Fatih İstanbul

Telefon: 0212 458 55 70-71

Faks: 0212 458 55 69

Web: http://www.mado.com.tr

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Maraş Dondurması deyince: MADO
Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemenin en tatlı yoludur dondurma. Ülkemizde on yıldan fazla bir zamandır adı Maraş Dondurması ile özdeşleşmiş bir firma var: MADO. Anadolu`ya özgü bu üç yüz yıllık lezzet geleneğinin günümüz Türkiye`sindeki rakipsiz temsilcisini tanımak ve birçok kişi için vazgeçilmez bir tutku olan dondurma hakkındaki bilinmeyenleri öğrenmek istiyorsanız bu yazı sizler için...

MADO geleneğinin bir ucunda, yüz yıllar önce, Ahir Dağı`nın yamaçlarındaki mağara ve oyuklara birikmiş kar tabakalarını yaz sıcağında meyve özleriyle karıştırarak, karsambaç adı verilen serin tatlıyı üreten Maraşlı o meçhul lezzet ustaları yer alıyor; diğer ucundaysa, yıllar içinde süt, bal, salep gibi katkılarla gelişip zenginleşmiş olan bu karışımdan yola çıkarak benzersiz tattaki Maraş Dondurması`nı yaratan, Yaşar ailesinin atalarından Osman Ağa.

Dünyada adı dondurmayla özdeşleşmiş iki şehir var; biri İtalya`nın Roma şehri, diğeriyse Türkiye`nin Kahramanmaraş şehri. Roma Dondurması uzun yıllardır birçok dünya ülkesinde biliniyor, tüketiliyor ve çoğu ülkede taklit ediliyor. Son yıllarda Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde tüketilmeye başlanan ünlü Maraş Dondurması`nın taklit edilmesi ise mümkün değil. Çünkü bu dondurma, tamamen Anadolu topraklarına özgü üç yüz yıllık köklü bir lezzet kültürünün ürünü ve sadece Maraş`ta üretilebiliyor.

Maraş`ı bir cennet bahçesi gibi kuşatan efsanevi Ahir Dağı`nın eşsiz flora ve faunası bu dondurmayı benzersiz kılan temel etmenlerdir; bu coğrafyaya özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ve topraktan fışkıran yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen mucizevi salep Maraş Dondurması`na taklit edilmesi imkansız olan bir lezzet, aroma ve kıvam sağlıyor.

Mado dondurmaları, dünyada başka hiçbir dondurmanın sahip olmadığı özelliklere sahip. Mado dondurmalarının üretiminde kullanılan "dövme ustalığı" onu dünyanın en yoğun, en sert, en esnek ve en lezzetli dondurması haline getiriyor. MADO 1991 yılında, gelenekle gelecek arasında kurduğu köprüyü güçlendirmek ve Türk dondurma tüketicisine nezih ortamlarda dünyanın bu lezzetli dondurmalarının keyfini çıkararak yenmesini sağlamak amacıyla yeni bir atılıma yöneldi."Dondurmanın tadına varın!" anlayışıyla ülke çapında Dondurma Cafe`ler zinciri oluşturma kararı İstanbul Caddebostan MADO Cafe`nin açılmasıyla uygulanmaya başlandı.

Dondurma yemeyi Türk tüketicisi için bir keyif haline getiren MADO Cafe`ler, yeni alışkanlıkların yaratılmasında da öncü oldular. Türk mutfağının geleneksel tatlıları ve su böreği benzersiz çeşitlilikteki Mado dondurmasıyla birarada sunularak, dondurma yeme keyfi, salebiyle, kıvrımı, sarması, dolamasıyla tüketici için gerçek bir lezzet şöleni haline geldi. Tüketicinin yoğun ilgisine konu olan MADO Cafeler hızla gelişti ve ülke genelinde franchising yoluyla yeni şubeler açıldı. Ayrıca 1999 yazıyla birlikte yeni bir atılımla çeşitli şubeleri açılan, MADO`dan farklı olarak genç tüketici kitlesinin fast-food türü beklenti ve taleplerini de yanıtlayan İcemar zinciri, doğanın nefasetini damaklara taşıyan dondurma ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra, poğaça, soğuk sandviç, börek ve her türlü spesiyal soğuk-sıcak içecek alternatifleri içeren dinamik menüleri ve ortamıyla gençlerin yeni mekanları arasına girmeyi başardı.

MADO dondurmaları çeşitli üstünlüklerinin yanısıra, ayrıca özel ambalajı sayesinde, servise verildikten 36 saat sonra bile ilk anki tat ve tazeliğinde tüketilme avantajını sunuyor; bu özelliğiyle de diğer dondurma markaları arasında özgün ve seçkin bir yere sahip. Ayrıca yine bu özelliği sayesinde MADO dondurmalarını dünyanın her yöresindeki sevdiklerinize özel bir hediye olarak göndermeniz mümkün. İlginç ve tatlı bir fikir değil mi? Dondurmanızın, aynı sürede aynı mesafeye gönderilmiş bir çiçek demetinden daha taze ve diri kalacağı konusunda içiniz rahat olsun. Aklımıza gelen dondurma çeşitlerini saymamız istense herhalde çoğumuz dokuz-on çeşit ancak sayabiliriz ama MADO’da çeşitler saymakla bitmiyor: Kaymaklı, Vişneli, Çikolatalı, Limonlu, Fıstıklı, Kayısılı, Çilekli, Kestaneli, Karpuzlu, Fındıklı, Kivili, Hindistan Cevizli, Kızılcıklı, Elmalı, Muzlu, Karamelli, Karadutlu, Parça Çikolatalı, Portakallı, Frambuazlı, Üzümlü, Mangolu, Yaban Kirazlı, Ananaslı, Hurmalı, Balkabaklı, İncirli, Böğürtlenli, Tuttu Frutti. Bir de bu birbirinden lezzetli ve çekici tatlarla yapılan nefis kuplar var MADO’da. Kup Tropikal, Kup Negra, Kup Anatolia ve MADO’dan başka bir yerde bulamayacağınız çikolatalı, fıstıklı ve kaymaklı kesme dondurmanın üstüne dökülen özel soslarla yapılan MADO Klasik. Kilo ve sağlık problemlerinden dolayı bu tatlardan uzak duranlara MADO’nun bir müjdesi var. Diyet dondurmalar sayesinde artık siz de bu lezzetleri gönlünüzce yiyebilirsiniz.

MADO’da dondurma dışında kahve çeşitleri, çay, börek ve pasta çeşitleri, dondurmalı salep, yaz aylarına özel soğuk içecekler, meyve suları, milkshake`ler ve dondurmalı özel meşrubatlar sizleri bekliyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Super on numara
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT