Ege Rum Meyhanesi

Yeme İçme Restoran Ege Rum Meyhanesi

Mutfak Türü: Meyhane

Adres: ıracevizler cad. Esen Sok. No.3 Saruhan Plaza Bomonti Şişli İstanbul

Telefon: 0212 243 96 06 - 245 03 19

Web: http://www.egerummeyhanesi.com

E Posta: info@egerummeyhanesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Geçmişten An`a An`dan Geleceğe

200 yıllık Levanten Malikanesi Galata Residence Apart Oteli teras katında EGE RUM MEYHANESİ eski İstanbul`un muhteşem manzarası eşliğinde misafirlerini ağırlıyor.

EGE RUM MEYHANESİ`nin bulunduğu bina, 1800`lü yılllarda Abraham Salomon Camondo`nun torunu Nesim Camondo tarafından zenginlik ve asrilik kanıtının bir göstergesi olarak finans kurumlarının olduğu mahallede yapılmış şaaşalı bir konaktır. Limonluk ve onun karşısında ibadethane ve hamamı barındıran bir müştemilatla birleşiktir. Bu müştemilat şu anda bina önünde harabe kalıntıları halindedir. Malikanelerinin önünden bankalarına inebilmek için art nouveau tekniğinde CAMONDO MERDİVENLERİ`ni yaptırmışlardır.

İstanbul`u çok güzel bir açıdan gören binanın terasında olan EGE RUM MEYHANESİ Sarayburnu, Topkapı Sarayı, Sultanahmet camii, Ayasofya ve diğer camilerin panaroması ile Kadıköy, Harem, Kızkulesi, Selimiye Kışlası, Boğaz köprüsü ve Vaniköy`e kadar muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Öğle yemekleri ve gün batımından itiraben başlayan vakti keraat daha sonra çilingir sofrasında devam eder...

Çilingir sofrasında ekaliyet mutfağının unutulan mezeleri ile Ege, Ada, Osmanlı mutfağını birleştirerek yunan müziği Rebetiko`nun ve nostaljinin lirik ezgileri eşliğinde sunmaktadır.

EGE RUM MEYHANESİ`nde rakı ile birlikte masaya önce kışlık kavun, Ezine peyniri, taş kırma zeytin ve sarı leblebi gelir. Daha sonra masa 15 çeşit birbirinden lezzetli meze piyatalarıyla donatılır.

İçkiler sürekli karafakilerde tazelenirken misafirler tahinli köz biber, ege usulu yaprak sarma, caciki, eski ermeni mezelerinden plaki,işkembe mezesi, topik, midye dolma,avukma, halis zeytinyağı ile yapılmış Girit kabağı,lakerda gibi birbirinden ilginç eski mezeleri dönüşümlü olarak tadarlar.

Soğuk mezelerin hemen ardından arnavut ciğeri, kıtır kabak ve kereviz gibi spesiyallerin yanında özel lorlu sigara böreği, otlu börek, tereyağlı koç yumurtası, sucukaki ve minik balıklar tavası tabağı sunulur.Gecenin bitiminde ise misafirlere tatlıı veya meyve ikram edilmektedir.

EGE RUM MEYHANESİ`nde gece REBETİKO ile başlar Ege adaları ve kıyılarındaki Rum ve Türk türkülerinin memleket özlemlerini yansıtan bu lirik müzik gecenin daha sonraki saatlerinde canlanarak misafirleri zeybekiko ve sirtakiye davet eder.

EGE RUM MEYHANESİ
İSTANBUL `A ESKİ TATLARI VE KEYİFLERİ TAŞIMAKTAN MUTLULUK DUYAR...

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT