Niyazibey İskender

Yeme İçme Restoran Niyazibey İskender

Mutfak Türü: Kebap-Et

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi No: 10 Feneryolu Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Harika İskender kebabıyla, perde pilavı, papyon kebabı ve birbirinden lezzetli diğer yemekleriyle Niyazibey 34 yıldır midelere kurduğu saltanatını sürdürüyor.

Adını bu lezzeti yaratan Kebapçı İskender`den alan İskender kebap Türk halkıyla 1860`larda tanışmış. Bugün İskender kebabını 140 yıl önceki lezzetinde yapan sayılı isim var. Bunlardan biri de "Niyazibey İskender". Müessesenin kurucusu Kimya Mühendisi Niyazi Manav bu işi, Kebapçı İskender`in yeğeni Selahattin Usta`dan öğrenmiş. O yıllarda hem çalışıp hem okuyormuş. Tahsilini tamamladıktan sonra bir süre memurluk yapmış ve daha sonra 1965`te Aksaray`da ilk İskender Kebapçısı`nı açmış.

Kurulduğu günden bu yana gerçek anlamda İskender yapan, etin, yoğurdun ve tereyağının en tazesini kullanan Niyazibey İskender, üretim sırasındaki hijyenik koşullara azami özen gösteriyor. Mutfak, tezgahlar, fırın, sebzelerin bulunduğu yerler kısacası her yer tertemiz. Zaten Niyazibey işletmeleri ISO 9002 belgesine sahip. Niyazibey Kebap`ta İskender öyle her yerde bulabileceğiniz gibi değil. Fileto ve közlenmiş patlıcan ilavesi ile sunuluyor. Patlıcan da iskendere çok yakışıyor. Niyazi Bey`in üç tane daha özel yemeği var. Birincisi fırın şiş... Yağı ve siniri alınmış kuzu etine garnitür ilave edildikten sonra özel hamur içerisinde fırında pişiriliyor ve servis yapılıyor. Yanındaki leziz pideler de müşteri sipariş etmeden başlangıç olarak sunuluyor. İkinci özel yemek ise papyon kebap... Bonfilenin özel bir uygulaması. Yaprak halinde açılan bonfilenin içine kaşar peyniri, mantar ve tereyağı konularak sarılıyor. Terbiyesinde bir gün bekletildikten sonra pişiriliyor ve kaşar peynir ilavesiyle servise sunuluyor. İnanın yemeye kıyamıyorsunuz. Ama kestiğiniz anda içinden akan erimiş kaşar peyniri sizi yemek için kışkırtıyor. Son özel yemek perde pilavı. Niyazi Manav`ın memleketi olan Siirt yöresine ait bu pilavın çok güzel bir öyküsü de var. Orta Asya Türkleri bu pilavı düğün gecesi için hazırlarmış. Pilavın içindeki tavuk ve horoz etleri gelin ve damadı, pirinçler bereketi, bademler çocukları, üzerindeki yufka ise o yuvanın sırrını ve dokunulmazlığı temsil edermiş. Yemeğe bir de karabiber koyuluyor. "O neyi simgeliyor?" diye sorarsanız: Kaynanayı.

Niyazibey’in tüm şubelerinde çocuklar için oyun bölümü var. Otoparkı bulunan restaurantlarda kredi kartları ve yemek çekleri geçerli. Rezervasyon yararlı olur.

İstanbul’daki Niyazibey restaurant bilgileri:

Niyazibey Maltepe: Yalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:23 Sahilyolu - Maltepe
Tel: 0216 459 12 50 (4 hat)
Faks: 0216 441 28 11

Niyazibey Feneryolu: Cemil Topuzlu Caddesi No:10 Feneryolu
Tel: 0216 414 20 25
Faks: 0216 385 67 14

Niyazibey Kadıköy: Halitağa Caddesi No:5/B Kadıköy
Tel: 0216 414 20 25 (3 Hat)
Faks: 0216 347 43 84

Niyazibey Üsküdar: Ahmediye Meydanı No:2 Üsküdar
Tel: 0216 310 48 21 - 22
Faks: 0216 310 53 53

Niyazibey Plus: Cemil Topuzlu Caddesi No: 128 Caddebostan
Tel: 0216 478 43 63
Faks: 0216 411 80 36

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT