Yeşil Mercimek Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gr. (1 1/5 su bardağı) pişmeye hazır yeşil mercimek
60 gr. (4 çorba k.) margarin
200 gr. (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
200 gr. (1 orta boy) havuç (kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış)
1/2 litre (6 su bardağı) et ya da tavuk suyu (sıcak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 dilim ekmekten hazırlanmış kruton

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Margarinin yarısını kalın tabanli bir tencerede eritip, soğanı ilave edin: Orta ateşte soğanı ve havuçu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını sıcak olarak önceden ısıtılmış kaselere boşaltıp, üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirin. Yanında krutonla birlikte servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT