Kayısılı Ekmek Tatlısı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 150 gr. kuru kayısı
1/2 su bardağına yakın şeker (100 gr.)
2 1/2 su bardağına yakın su (600 ml.)
8 dilim beyaz tost ekmeği
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı° Süslemek için nane ve kaymak

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kayısı marmeladı, şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın ve hafif ateşte 30 dk. pişirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek tost makinesinde, ekmekler hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızarmış ekmeklerin tek yüzlerine tereyağı sürün ve 4 dilimi, bir kaba dizerek fırına atın. Ateşten aldığınız kayısılardan 4 tanesini süsleme için ayırın. Kalan kayısıları, ortadan ikiye açılmış şekilde fırın kabına sıraladığınız kızarmış ekmeklerin üzerlerine dizin. Hazırlamış olduğunuz şurubun yarısını, kayısıları dizdiğiniz ekmeklerin üzerlerine yavaş yavaş dökün. Kayısıların üzerine, kalan 4 dilim kızarmış ekmeği kapatın ve artan şurubu da bu ekmeklerin üzerine yavaş yavaş dökün. Kayısılı ekmek tatlısını, kaymak, kayısı ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT