Tas Kebabı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 750 gr arpacık soğan
1 kg kuşbaşı dana eti
yarım paket margarin
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı piirnç
3 su bardağı su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirinç dışındaki tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırarak yoğurun. Hepsini alabilecek büyüklükte, ateşe dayanıklı bir kaseye koyun. Genişçe bir tencereyi ters yüz edip, sadece bir parça eti tasın dışında bırakın. 3 su bardağı su koyup ağır ateşte pişirmeye bırakın. Ters çevrilen tasın üzerine bir ağırlık koyun. Aksi taktirde, su kaynarken tasın içerisindekileri dışarıya taşırabilir. Tasın dışında bırakılan bir parça et piştiğinde içindekiler de pişmiş demektir. Bu arada 10-15 dakika kadar sıcak tuzlu suda bekletilen pirinci bol suda yıkadıktan sonra tasın etrafına koyup pilav gibi yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra bir süre demlenmeye bırakın. Tereyağı veya margarinle pilavın üzerini yağlayıp tası alın. Kırmız soğan ve maydanoz yaprakları ile sıcak olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT