Erikli Poğaça

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 su bardağı un
1 paket hazır Instant maya
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
50 g margarin
1,5 çay bardağı ılık süt
İçi için: 1 yumurta akı, Yarım çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı ahududu likörü, 12 adet mürdüm eriği
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Mayayı unun üzerine döküp karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin.
İçi için: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın. İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Üzerine erikli karışımı yayın. Rulo şeklinde sarın. 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın. Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün. 15 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT