Linzer

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: Tart Hamuru İçin;
350 gr. Un
250 gr. margarin
6 adet yumurta sarısı
50 gr. Pudra Şekeri
50 gr. Toz Badem
1/2 çay kaşığı Tarçın
1/4 paket Vanilya
Marmelat için;
250 gr. küp şeklinde doğranmış elma
250 gr. Çilek veya Frambuaz püresi
50 gr. su
1/4 limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tart hamunı için tüm malzemeler kanştınlarak elde yoğrulur. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlıgında açılıp tart kalıbına yerleştirilir. Kenarlanndaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için ayrılır. Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır. Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır. Yumurta sansı sürülerek 180 °C`de yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir. Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştiı-ilimiş kalıba boşaltılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT