Zeytinli Tavuk

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
1 bütün tavuk (1 kg. 100 gr. ağırlığında)
3 büyük kuru soğan (yarım halka şeklinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı toz zencefil
4 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı tavuk suyu (250 ml.)
1 tutam safran (1 çorba kaşığı sıcak suda ıslatın)
5 taze soğan
15-20 adet siyah ve yeşil zeytin
1/2 limonun suyu
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Büyük bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın ve tavuğu, iki tarafı da hafifçe kızarıncaya kadar kızartın. Kuru soğan, zencefil, toz kırmızıbiber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateşte kızartmaya devam edin. 1 çorba kaşığı suda ıslatılmış safran, domates salçası ve tavuk suyunu tenceredeki tavuğa ilave edin. Orta ateşte 30 dk. kadar üstü kapalı olarak pişirin. Kıyılmış taze soğanları ekleyin, tavuk iyice pişene ve sos suyunu (1/2 su bardağı kalacak şekilde) çekinceye kadar (15 dk.) pişirin. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk. daha pişirin. Tavuğu tencereden alın, servis tabağına yerleştirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT