İstanbul Sinema Müzesi’nde Çocuk Atölyeleri

İstanbul Sinema Müzesi’nde Çocuk Atölyeleri

Tarihler: 07 Nisan 2024 Pazar ~ 21 Nisan 2024 Pazar

Yer: İstanbul Sinema Müzesi

Adres: Kuloğlu, İstiklal Cd. Atlas Pasajı No: 131 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2024 ~ Nis 21, 2024

200 yıla yaklaşan barok mimarisiyle dikkati çeken, Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl düzenlenen "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri"ne aday gösterilen İstanbul Sinema Müzesi, nisan ayı boyunca çocuklara yönelik atölyelere ev sahipliği yapacak.

Dünya ve Türkiye sinema tarihinin eşsiz eserlerinin bulunduğu İstanbul Sinema Müzesi, farklı yaş gruplarına yönelik tasarlanan eğitim içerikleri, atölyeler, film okumaları, seçkin film gösterimleri ile ziyaretçilerine kapsayıcı bir deneyim sunuyor.

MİNİKLERE ÖZEL ATÖLYELER
İstanbul Sinema Müzesi, Nisan ayı boyunca çocuklara yönelik atölye çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor.

6 Nisan Cumartesi günü saat 13.00 ve 13 Nisan Cumartesi saat 13.00’te gerçekleşecek olan, “Hareketli Görüntünün Keşfi” çocuk atölyesinde 7-14 yaş aralığındaki çocuklar, geçmiş yıllarda optik oyuncak olarak kullanılan ve sinemanın doğuşuna katkıda bulunmuş olan Zoetrop adlı optik aletin yapım sürecini deneyimleyecek ve sinemanın yaratılış sürecine yakından tanıklık edecek.

7 Nisan Pazar ve 14 Nisan Pazar günü saat 13.00’te gerçekleşecek olan, 7-12 yaş aralığındaki çocuklara özel “Bırakılan İz” atölyesinde, özel rehberli tur ardından çocuklar; müzenin ve müze koleksiyonunun zihinlerinde oluşturduğu çağrışımları resmedecek.

12 Nisan Cuma günü saat 13.00’te ise; 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, rehber eşliğinde dijital katta bulunan Gulyabani heykelini resmederek, çeşitli materyallerin kullanımına yönelik becerilerini geliştirecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT