Dr. Şükrü Bozluolçay Koleksiyonu'ndan Bir Seçki

Tarihler: 09 Aralık 2015 Çarşamba ~ 31 Aralık 2015 Perşembe

Yer: Summart Sanat Merkezi

Adres: Huzur Mah. Fazıl Kaftanoğlu Cad. No:3, Summa Plaza Seyrantepe Şişli İstanbul

Telefon: 0212 278 71 00

Web: http://www.summart.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2015 ~ Ara 31, 2015

1979 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken Turgut Atalay’ın atölyesinden aldığı beş resimle koleksiyonerlik süreci başlayan Dr. Şükrü Bozluolçay, bugün üç bin beş yüz civarında eserden oluşan koleksiyonu ile Türkiye’nin önde gelen sanat koleksiyonerlerinden biri. Daha çok Türk sanatçıları üzerine odaklanan bir alt yapıya sahip koleksiyonda, uluslararası üne sahip yabancı sanatçılar da bulunmakta. 40 yıla yaklaşan Dr. Şükrü Bozluolçay Koleksiyonu, kendi içinde bir bütünlük taşıyan farklı bölümlerden oluşuyor. Koleksiyonda Türk Klasikleri, 1950 Sonrası Soyut Sanat, 68 Kuşağı Sanatçıları, Heykel, Çağdaş Yapıtlar, Sanatçı Atölyeleri gibi bölümler bulunuyor. Dr. Şükrü Bozluolçay Koleksiyonu’nun, Mete Bora’ya ait Summart Sanat Merkezi’nde sergilenmesi fikrinden hareketle, koleksiyonerler arasındaki paylaşımlara da ilham vermeyi amaçlayan sergi, oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan koleksiyondan seçilmiş karakteristik örneklere işaret ediyor. Farklı dönemlerden örnekleri içeren, sergi alanına uygun kırka yakın eserin bir araya getirildiği sergi, genel koleksiyondan hızlı bir turu, küçük bir parçayı, damıtılmış bir tadı sanatseverlere sunuyor.

Küratörlüğünü Özlem İnay Erten’in yaptığı “Dr. Şükrü Bozluolçay Koleksiyonu'ndan Bir Seçki” isimli sergi 8 Aralık-31 Aralık 2015 tarihlerinde Summart’ta izlenebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT