Gümüşlük’te Festival İçin Geri Sayım Başladı

Gümüşlük’te Festival İçin Geri Sayım Başladı

Etkinlik Etkinlik Haberleri Gümüşlük’te Festival İçin Geri Sayım Başladı

Festival bu yıl 11 konser, 4 masterclass, 4 öğrenci konseri ve 1 yarışma konserinin yanı sıra 3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasına da ev sahipliği yapacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 19, 2015

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl DenizBank ana sponsorluğunda, 3 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında dünyanın en ünlü müzisyen ve orkestralarını konuk edecek. Festival bu yıl 11 konser, 4 masterclass, 4 öğrenci konseri ve 1 yarışma konserinin yanı sıra 3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasına da ev sahipliği yapacak.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında ve Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde; Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen enstrümanında virtüözlüğü yakalamış müzisyenlerin tercih ettiği adres haline geldi.

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında DenizBank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay ve Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Festival Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, sponsorlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında festivalin tarihçesi ve bu yılki programı hakkında bilgi verdi.

Antik Tiyatroda görkemli açılış
3. Temmuz akşamı, kapılarını Bodrum Antik Tiyatro’da klasik müzikseverler için açacak olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ilk konuğu, Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde sahne alacak olan Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay olacak. Açılış konserini, şef Rengim Gökmen yönetecek. Karşıyaka Oda Orkestrası – Gülsin Onay konseri bir sonraki akşam Gümüşlük’te Antik Taşocağında tekrar sanatseverlerle buluşacak.

Kronos Quartet Gümüşlük’te
Gümüşlük, 5 hafta boyunca yıldızların altında birbirinden güzel ve iddialı konserlere sahne olacak. Bu yıl 14 Temmuz akşamı festival kapsamında bir konser verecek olan dünyanın bir numarası olarak gösterilen Kronos Quartet ise şimdiden merakla bekleniyor. Yenilikçi ve gelişmiş yorum ve performanslarıyla dörtlü, son yıllarda klasik müzik dünyasının en aranan gruplarından biri haline geldi. Cutting edge arts ekseninde anılan Kronos Quartet, önemli klasik müzik bestecilerinin eserlerini yorumlamadaki başarısının yanında dünya müziklerine kattığı farklı solukla da her dönem dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir grup olarak övgü topluyor.

Bu yaz GFA’da 4 masterclass düzenlenecek
Festival bünyesinde bu yıl Çağdaş Holding’in katkılarıyla düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi ise 2006 yılından beri dünyanın dört bir yanından gelen genç yeteneklere üstün nitelikte ustalık sınıfları açarak sertifika veriyor. Bu güne kadar 20 civarında ülkeden, GFA’ya gelen 450 civarındaki genç yetenek dünyaca meşhur eğitmenlerden sertifika aldı. GFA vasıtasıyla 10 öğrenci ise yurt içinde ve dışında bursla okuma imkânına kavuştu.

Çağdaş Holding’in katkılarıyla etüt odaları ve sosyal tesisleri restore edilen Gümüşlük sahilindeki festival merkezi, bir ayı aşkın bir süre boyunca eğitim yuvası olacak. Bu yıl yine usta müzisyenlerin eğitmen olarak katılacağı GFA’da flüt, piyano, keman ve oda korosu-solist ses eğitimi dallarında masterclasslar düzenlenecek. 08 Temmuz – 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan flüt masterclassına Bülent Evcil ve Philip Moll eğitmen olarak katılacak. Ardından 16 Temmuz – 04 Ağustos tarihleri arasında piyano masterclassı düzenlenecek olup, Gülsin Onay, Martin Roscoe, Anika Vavic ve Vyacheslav Gryaznov eğitmenlik yapacak. 28 – 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan keman masterclassını ise Gilles Apap verecek. 07 - 12 Ağustos tarihlerinde Çimen Seymen oda korosu ve solist ses eğitimi verecek.

3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması yetenekli gençleri bekliyor
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin bir diğer özelliği ise cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen piyano yarışması. Büyük ustaya bir saygı duruşu niteliğindeki bu yarışma sayesinde her yıl birçok genç yetenek Türk klasik müziğinin gelecek nesillerine armağan edilmekte. 20 – 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışmada jüri üyeliğini Gülsin Onay, Vyacheslav Gryaznov ve Martin Roscoe yapacak.

Bodrum’un festivali Avrupa Birliğinde
Avrupa'nın en seçkin festivalleri EFFE 2015-2016 Etiketiyle onurlandırıldı. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 2015-2016 döneminde EFFE Label festivalleri arasına seçildi. Avrupa’da gerçekleştirilen sanat festivallerini keşfetmek adına profesyoneller ve vatandaşlar için bir festival portalı olan EFFE’nin temel hedefi, Avrupa’nın sanatsal ve kültürel festivalleri hakkında temel bilgiler sağlayarak Avrupa’da düzenlenen festivallerin insanlar tarafından fark edilebilirliğini arttırmak ve festivallerin organizasyonu sırasında sanatsal mükemmellik ve yenilik alanındaki trendleri desteklemek.

Bu yıl 31 ülkeden 761 festival, EFFE Label ile onurlandırılırken, Türkiye’den 12 festival bu festivallerin arasında yer aldı. Lozan Vidy Tiyatrosunun direktörü ve Avignon Festivalinin eski direktörü Vincent Baudriller, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “EFFE 2015-2016 Etiketine layık görülerek, EFFE Etiketini alan festivaller, sanatta niteliliği, yerel, ulusal ve uluslararası seviyede belirgin bir etkiyi temsil etmekteler. Etiketi alanlar, 31 Avrupa ülkesini temsil etmekle beraber izleyicilerine tarz ve etkinliklerinde büyük bir çeşitlilik sunmaktalar. EFFE, kültürel takvimin en bilinenlerinden, sadece küçük bir kesim tarafından takip edilen seçkin eventlere kadar son derece geniş bir festivaller yelpazesini kapsamaktadır.”

Sponsorlar
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin bu yıl ana sponsorluğunu Denizbank üstleniyor. Bosch ise co-sponsor olarak yer alacak. Festivalin diğer destekçileri ise TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası; otel partneri: Marriott; ulaşım sponsoru: THY; ulaşım destek: Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası; tanıtım desteği: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum FM; GFA Eğitim sponsoru: Çağdaş Holding.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT