Baptiste Trotignon Trio // Nilüfer Verdi Trio

Baptiste Trotignon Trio // Nilüfer Verdi Trio

Tarihler: 05 Temmuz 2024 Cuma ~ 05 Temmuz 2024 Cuma 20:00

Yer: Fransız Sarayı

Ücret: 1. Kategori - ₺1.250,00 2. Kategori - ₺950,00 3. Kategori - ₺800,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Tomtom Kaptan Sok. No:20 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 5, 2024 ~ Tem 5, 2024

Sınırları aşan müziği ve şaşırtıcı performansıyla Baptiste Trotignon ve Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi aynı gecede, sahnede.

Baptiste Trotignon, 2001’de yayımlanan ilk albümü Fluide ile kendi jenerasyonunun en etkileyici piyanistleri arasına girdi ve Django d’Or En İyi İlk Albüm Ödülü’nü aldı. İkinci albümünden “yılın şoku” olarak bahsedildi, ardından Caz Akademisi tarafından yılın caz müzisyeni seçildi. Sonraki yıllarda solo, trio ve quartet albümleri art arda geldi, beraberinde birçok ödül getirdi. Yetenekli parmaklarının yanı sıra kendini doğaçlamanın kucağına bıraktığı özgür performansları, yeniden yorumladığı bestelerde piyanonun tuşlarını adeta şarkı sözlerine dönüştürmesi, asıl melodiye her zaman sadık kalmasıyla Baptiste Trotignon müzikal bir deha olarak kabul gördü. Piyanonun sınırlarına hapsolmayı reddeden sanatçı bugünün ve doğduğu coğrafyanın müziğinde de sınırları aştı. Bir yandan Fransız cazı onsuz anılmazken öte yandan geçmişle bugünü, Avrupa ile Amerikan müziğini harmanladı, caz ve klasik arasında gidip geldi. Brexit Music adlı son albümüyle de İngiliz müziğine yarı hicivli bir saygı duruşunda bulundu. Emprovizasyonun piyano başındaki usta ismi Baptiste Trotignon, kendi döneminin en güçlü davulcusu olarak anılan ve övgülere doymayan Greg Hutchinson’la birlikte 50. yaşını 31. İstanbul Caz Festivali’nde İstanbullu müzikseverlerle kutlamaya geliyor.

Nilüfer Verdi, Türkiye’nin caz sahnesinde saygın bir isim. Piyano dersleri aldıktan sonra müzik eğitimine yurtdışında devam eden Verdi, Berklee College of Music ve NY New School’da Jack Reilly, Ray Santisi, Bob Winter, Billy Pierce, Alex Ulanowsky gibi isimlerle çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra 80’li yılların ışıltılı caz dünyasında birçok mekânda sahneye çıktı, festivallerde çaldı, kendi öğrencilerini yetiştirdi. Cazı isyanın müziği olarak gören Verdi, Mânâ ve İzhar adlı ilk iki albümünü kadınlara adadı. 2016 çıkışlı üçüncü albümü Knidost’ta ise bu sefer alışıldık türküleri alışılmadık formlarda çaldı. Kalıplara sığmayan, caz karakterli Nilüfer Verdi, Baptiste Trotignon’dan önce sahnede olacak ve 31. İstanbul Caz Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü ile onurlandırılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT